Latvija ar 10 000 eiro gatavojas demonstrēt solidaritāti ar Kolumbijas valdībai

© F64

Valdība šodien vienojās ļaut Ārlietu ministrijai (ĀM) veikt iemaksu 10 000 eiro apmērā Eiropas Savienības (ES) Trasta fonda Kolumbijai budžetā, lai demonstrētu Latvijas solidaritāti un atbalstu Kolumbijas valdības un tās pilsoņu apņēmībai izbeigt vairāk nekā 50 gadus ilgušo bruņoto konfliktu kontinentā.

Kā iepriekš norādījusi ĀM, iemaksa ļautu arī atbalstīt Kolumbijas valdību un tās iedzīvotājus, īstenojot sociālās un ekonomiskās reformas, kas nodrošinātu valsts tālāko attīstību un stabilitāti.

Latvija jau iepriekš paudusi politisku atbalstu miera procesa virzībai un miera līguma noslēgšanai Kolumbijā, jo šī vienošanās atbilst Latvijas interesēm un ES ārpolitikas mērķiem, lai panāktu stabilitāti, attīstību un izaugsmi Kolumbijā, kā arī Latīņamerikas reģionā kopumā.

Papildus Latvija ir atbalstījusi ANO Drošības padomes 2016.gada 25.janvāra pieņemto rezolūciju, saskaņā ar kuru Kolumbijā izvietota ANO starptautisko novērotāju politiskā misija, lai uzraudzītu miera procesa virzību un atbruņošanos. ANO misijas mandāts noteikts uz vienu gadu no miera līguma parakstīšanas brīža.

Svarīgākais