Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

ES pārvaldes institūcijām piešķir Mērfija titulu

© Scanpix

Mērfija tituls par savlaicīgu migrantu krīzes nerisināšanu šogad piešķirts augstākajām Eiropas Savienības (ES) pārvaldes institūcijām.

Šodien, Latvijas Zinātņu akadēmijā par dažādiem sasniegumiem pasniedzot Cicerona balvas, piešķirta arī antibalva - Mērfija tituls.

Antibalvu šogad izpelnījies Eiropas Parlaments, ES Ministru padome, Eiropas Komisija un Eiropadome. Visas šīs institūcijas tiks informētas par Mērfija titula saņemšanu.

Kā aģentūrai LETA skaidroja akadēmijā, minētās institūcijas nav veikušas savlaicīgus darbus, lai novērstu migrantu krīzi, jau iepriekš, piemēram, nestiprinot ES ārējās robežas. Galvas pasniedzēji uzskata, ka minētajām institūcijām jau pirms krietna laika bija jārisina migrantu problēma.

Šī antibalva kalpos kā aicinājums laikus risināt problēmas, tam izmantojot visus institūcijām pieejamos resursus.

Kā ziņots, šodien māksliniece Džemma Skulme apbalvota par Latvijas kultūras virzīšanu pasaulē un būtisku devumu valstiskās neatkarības atjaunošanā. Rīgas Tehniskās universitātes rektors Leonīds Ribickis balvu saņēma par konsekventu augstākās tehniskās izglītības un tās tautsaimnieciskās ietekmes stiprināšanu.

Ar Cicerona goda nosaukumu tiks atzīmēts Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs par nozīmīgu veikumu Vidzemes reģiona attīstībā, Latvijas Radio 1 žurnāliste Sandra Kropa par pievilcīgu un daudzpusēju zinātnes atspoguļojumu un mākslas zinātņu doktors Miervaldis Mozers par ilggadēju radošu ieguldījumu profesionālu konkursu veidošanā.

Balvu piešķiršanas mērķis ir atzīt, veicināt publiskās komunikācijas nozīmi un godināt tos, kuri sekmīgi darbojušies politikā, žurnālistikā, akadēmiskajos un radošajos procesos.