Polija apsver iespēju uzņemt vairāk migrantu

© Scanpix

Polijas premjerministre Eva Kopača paziņojusi: Polija apsver iespēju, par lielāku migrantu skaita uzņemšanu, lai palīdzētu Eiropas savienībai (ES) tikt galā ar migrantu pieplūdumu, ziņo aģentūra AFP.

Par spīti tam, ka sākotnēji Polija piekrita uzņemt 2200 migrantus no tiem, kas ieradušies Grieķijā un Itālijā, zināms, ka uz Poliju no citu ES valstu puses izdarīts spiediens, lai tā patvērumu dotu lielākam skaitam migrantu.

Lai arī Polijas jaunais prezidents Andžejs Duda, 27.augustā paziņoja, ka Polija nevar uzņemt lielāku skaitu patvēruma meklētāju no Tuvajiem Austrumiem un Āfrikas, ņemot vēra iespējamo bēgļu pieplūdumu no konflikta skartās Ukrainas, bēgļu sadales kvotas tiks pārskatītas un iespējams, Polija patvērumu dos lielākam skaitam migrantu.

Politika

Nākamā gada prioritātes darbam kopā ar Ārvalstu investoru padomi Latvijā (FICIL) būs cilvēkkapitāla attīstība, produktivitātes celšana un investīciju veicināšana, piektdien pēc Latvijas valdības un FICIL augsta līmeņa sanāksmes sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Svarīgākais