Junkers: Vienošanās ar Grieķiju paredzama šomēnes

© Scanpix

Izskatās, ka vienošanās par trešo starptautisko aizdevumu, apmaiņā pret stingrākām reformām, Grieķijai gaidāma šomēnes, atsaucoties uz Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žana Kloda Junkera vārdiem, vēsta ziņu aģentūra AFP.

"Visi ziņojumi, kurus es esmu saņēmis, liek domāt par iespējamu vienošanos vēl pirms 20. augusta,” atklāj Ž. K. Junkers un tāpat norāda, ka sarunās ar Atēnām pašlaik tiekot panākts "apmierinošs" progress.

Vienošanās ir jāveic pirms 20. augusta jo šajā datumā Grieķijai jānomaksā 3,4 miljardi eiro no sava parāda Eiropas Centrālajai bankai (ECB) turklāt Grieķijas valdība paziņojusi, ka šādu vienošanos gaida līdz 18.augustam.

Jāpiezīmē, ka šobrīd EK, ECB, Eiropas Stabilitātes mehānisma (ESM) un Starptautiskā valūtas fonda (SVF) amatpersonas Atēnās izstrādā detaļas jaunajam starptautiskajam aizdevumam 86 miljardu eiro apmērā, kura saņemšanai Grieķijai ir jāveic reformas.

Tāpat arī Ž.K. Junkers norādījis, ka, ja vienošanās netiks panākta, tad būs nepieciešams saskaņot citu starpfinansējumu kārtu, līdzīgi kā jūlijā, kad tika panākts ārkārtas aizdevums 7,0 miljardu eiro apmērā, lai Grieķija varētu samaksāt ECB un veikt nenokārtotos parāda maksājumus SVF.

Politika

Reaģējot uz situāciju Tuvajos Austrumos, Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūra (EASA) Eiropas Savienības pārvadātājiem uz laiku aizliegusi izmantot Izraēlas un Libānas gaisa telpas, aģentūru LETA informēja Civilās aviācijas aģentūras operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Svarīgākais