Vācijas zemes no Berlīnes pieprasa papildus līdzekļus bēgļu aprūpei

© scanpix

Divas Vācijas federālās zemes kārtējo reizi pieprasījušas Berlīnei papildus līdzekļus, lai tiktu galā ar nekontrolēto patvēruma meklētāju pieplūdumu.

"Izsakoties pieklājīgi, federālā valdība tikai pieticīgi pildījusi savus pienākumus," norādījis Šlēsvigas-Holšteinas premjerministrs Torstens Albihs.

Arī Bavārijas iekšlietu ministrs Joahims Hermans sestdien publicētajā intervijā atzinis, ka Berlīnei ir jāpiešķir vairāk līdzekļu jaunu patvēruma meklētāju mitekļu būvniecībai.

Mājokļu tirgus dažos reģionos jau tā ir saspringts, un nepieciešamas investīcijas, lai izvairītos no problēmām, kuras rada patvēruma meklētāji, kas Vācijā paliks uz pastāvīgu dzīvi, sarunā ar laikrakstu "Passauer Neue Presse" uzsvēris Hermans.

"Federālajai valdībai ir savi vārdi jāpārvērš rīcībā un ievērojami jāpalielina finansējums zemju mājokļu programmām vismaz līdz diviem miljardiem eiro gadā," piebildis Bavārijas ministrs.

Berlīne jau jūnijā apsolīja dubultot atbalstu zemēm un municipalitātēm patvēruma meklētāju izmitināšanai, iepriekš paredzēto summu palielinot līdz miljardam eiro.

Valdība arī apsolījusi, ka, sākot ar 2016.gadu, tā uzņemsies pastāvīgu līdzdalību zemju izdevumu segšanā.

Galīgais lēmums par šiem priekšlikumiem gaidāms rudenī, taču Albihs jau tagad norādījis, ka ar to nepietiek.

Viņš uzsvēris, ka ar vienu miljardu būs daudz par maz, lai segtu tās summas, kas būs nepieciešamas.

Tiek lēsts, ka šogad Vācijā nelegāli ieradīsies vismaz 400 000 imigrantu, kas pieprasīs patvērumu, taču jau esošais bēgļu daudzums arvien biežāk izraisa vietējo iedzīvotāju protestus arvien lielākā skaitā zemju.

Svarīgākais