Briselē sniegti pierādījumi Krievijas agresijai pret Ukrainu

© Scanpix

Ukrainas diplomāti Eiropas Starptautisko attiecību institūta konferencē Briselē snieguši pierādījumus par Krievijas agresiju pret Ukrainu.

Konferences dalībnieki iepazīstināti ar kartēm, kurās redzama Ukrainas pretterorisma operācijas norise. Sniegti arī fotogrāfiski pierādījumi par reālo situāciju Austrumukrainā. Tie atklāj prokrievisko teroristu kaujinieku un mūsdienīgu smago ieroču klātbūtni.

"Tā ir Ukraina šodien - tie ir Ukrainas austrumi. Protams, Krievijas kolēģi, kuri ir šeit, visu to noliegs. Bet tā ir normāla agresora taktika. Krievija veic tiešu kara agresiju pret Ukrainu, nogalina Ukrainas iedzīvotājus. Visas civilizētās valstis to zina un apliecina," konferencē sacīja Ukrainas misijas NATO sūtnis Jehors Božoks.

Diplomāts arī atspēkojis Kremļa skaidrojumus par Krimas aneksijas un Austrumukrainas bruņotā konflikta iemesliem, atklājot to absurdumu.

Eiropas Starptautisko attiecību institūta rīkotājā konferencē Briselē bija pulcējušies daudzu Eiropas valstu sabiedriski politisko un zinātnisko aprindu pārstāvji.

Politika

ASV demokrātu prezidenta amata kandidāte Kamala Herisa trešdien sniedza pirmo interviju konservatīvajam telekanālam "Fox News", Herisai cita starpā norādot, ka viņas prezidentūra, gadījumā ja uzvarēs vēlēšanās, nebūs Džo Baidena prezidentūras turpinājums.

Svarīgākais