EK ierosina cīņai ar jauniešu bezdarbu jau šogad atvēlēt miljardu eiro

© google

Eiropas Komisija (EK) trešdien ierosināja cīņai ar jauniešu bezdarbu jau šogad atvēlēt kopumā vienu miljardu eiro.

Tādējādi finansējums, ko Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis varēs saņemt jauniešu nodarbinātības veicināšanai palielinātos līdz pat 30 reizēm, palīdzot līdz pat 650 000 jauniešu ātrāk atrast darbu.

"Mūsu jauniešiem ir nepieciešams darbs, un tas viņiem ir nepieciešams tagad. Tas ir nepieņemami, ka gandrīz katrs piektais jaunietis darba tirgū nevar atrast darbu. Padarot lielāku finansējumu pieejamu ātrāk, mēs varam atgriezt vairāk jaunu cilvēku pie darba. Es esmu apņēmības pilna to īstenot," paziņoja ES nodarbinātības, sociālo lietu, kvalifikācijas un darbaspēka mobilitātes komisāre Marianne Teisena.

Vienas no galvenajām EK prioritātēm ir konkurētspējas stiprināšana, investīciju veicināšana un jaunu darba vietu radīšana.

Tomēr arī tad, ja darba vietas tiek radītas, cilvēkiem vecumā līdz 25 gadiem nereti ir sarežģīti veiksmīgi iesaistīties darba tirgū.

Tādējādi ES Jaunatnes nodarbinātības iniciatīva galvenokārt koncentrējas uz to, lai palīdzētu jauniešiem veiksmīgi iesaistīties darba tirgū vai apmācību procesā.

ES dalībvalstis ir apņēmušās garantēt lielāku jauniešu iesaistīšanu darba tirgū un apmācībās, un trešdienas EK ierosinājums palīdzēs šīs garantijas ieviest dzīvē.

EK prognozē, ka finansējuma palielināšana ļaus ātrāk darbu atrast 350 000 līdz 650 000 cilvēku.

Savukārt pašreizējais finansējums aptver vien 14 000 līdz 22 000 jauniešu.

Lai EK ierosinājums varētu stāties spēkā, tam vēl ir jāsaņem Eiropas Parlamenta un ES Padomes apstiprinājums.

Politika

ASV eksprezidents un prezidenta kandidāts Donalds Tramps piektdien apsūdzēja kompāniju "Google", ka tās interneta meklētājprogramma rāda tikai "sliktus stāstus" par viņu, un solīja iesūdzēt kompāniju tiesā, ja viņš atgrieztos Baltajā namā.