Grigule EP pievienojas grupai "Brīvības un demokrātijas Eiropa"

© F64 Photo Agency

Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāve Iveta Grigule vienojusies par sadarbību ar jaunizveidoto EP politisko grupu "Brīvības un demokrātijas Eiropa" jeb "Europe of Freedom and Democracy" (EFD), liecina jaunās grupas prezidenta britu eiroskeptiķu Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) līdera Naidzela Faridža izplatītais paziņojums.

Saskaņā ar Faridža sniegto informāciju grupa patlaban apvieno 48 EP deputātus no septiņām valstīm, tostarp Latvijas deputāti ZZS pārstāvi Griguli. Grupā darbošoties arī pārstāvji no Lielbritānijas, Lietuvas, Itālijas, Čehijas, Francijas un Zviedrijas.

Pirmā grupas tikšanās paredzēta 24.jūnijā Briselē.

Kā ziņots, iepriekš deputāte risināja sarunas par iespējamo sadarbību arī ar Eiropas Konservatīvo un reformistu grupas pārstāvjiem un Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienības grupu (ALDE).

Politiķe iepriekš skaidroja, ka pirmajā reizē ir visgrūtāk pieņemt lēmumu attiecībā uz politisko spēku, jo jārēķinās, ka tas būs lēmums uz pieciem gadiem - visu sasaukuma laiku. Līdz ar to ir jāveic analīze un jāizvērtē visi plusi un mīnusi.

Svarīgākais