Nacionāļi varētu aicināt Dombrovski uz sarunu par "kredītu lietu"

© Scanpix

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) varētu aicināt uz tikšanos ekspremjeru Valdi Dombrovski (V), lai iztaujātu viņu par kandidēšanu uz Eiropas Savienības komisāra amatu un, iespējams, arī par "kredītu lietu". Gala lēmums par šādas sarunas norisi gan vēl neesot pieņemts, noskaidroja aģentūra LETA.

VL-TB/LNNK vēloties saprast, kādas ir Latvijas izredzes iegūt nozīmīgu amatu Eiropas Komisijā (EK). Neesot zināms, vai kāds no deputātiem tikšanās laikā vēlētos aktualizēt arī jautājumu par Dombrovska iespējamo interešu konfliktu "kredītu lietā".

Kā viens no iespējamajiem datumiem tikšanās laikam ar Dombrovski tiek minēta trešdiena, 18.jūnijs, taču tas varot mainīties.

Kā ziņots, valdībai izvirzot Dombrovski kā kandidātu EK komisāra amatam, ministri viņam novēlēja pēc iespējas smagāku komisāra portfeli.

Virzot Dombrovski eirokomisāra amatam, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) uzsvēra, ka Latvijai ir cienījams kandidāts ar labu reputāciju.

Atzinību ekspremjeram izteica arī finanšu ministrs Andris Vilks (V), atgādinot, ka Dombrovskis uzņēmās valdības vadīšanu krīzes laikā, kad neviens cits to nevēlējās darīt, un šo gadu laikā panāca, ka Latvijā atkal ir ekonomiskā izaugsme.

Jau vēstīts, ka Saeimas kuluāros apsvērta iespēja veidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju saistībā ar publiski izskanējušajām bažām par iespējamo Dombrovska interešu konfliktu "Hipotēku bankas" kredītportfeļa lietā. Tomēr vēl neesot zināms, vai šāda komisija tiks veidota.

Politika

Reaģējot uz situāciju Tuvajos Austrumos, Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūra (EASA) Eiropas Savienības pārvadātājiem uz laiku aizliegusi izmantot Izraēlas un Libānas gaisa telpas, aģentūru LETA informēja Civilās aviācijas aģentūras operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Svarīgākais