Baltijas valstu aizsardzības ministri: nepieciešams nodrošināt pastāvīgu NATO klātbūtni

© Scanpix

Baltijas valstu aizsardzības ministri vienojušies par nepieciešamību nodrošināt pastāvīgu NATO un sabiedroto klātbūtni reģionā, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Tallinā vakar noslēdzās Baltijas valstu aizsardzības ministru sanāksme, kurā aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) ar Lietuvas aizsardzības ministru Jozu Oleku un Igaunijas aizsardzības ministru Svenu Mikseru vienojās par nepieciešamību nodrošināt pastāvīgu NATO un sabiedroto klātbūtni reģionā, gan pastiprinot patrulēšanu NATO gaisa telpā virs Baltijas valstīm, gan iesaistot sabiedroto karavīrus reģionālajās mācībās.

Ministri pārrunāja arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ieguldījumu kopējās drošības stiprināšanā - Baltijas valstu bataljona gatavošanos dalībai NATO reaģēšanas spēkos 2016.gadā, kā arī Baltijas valstu kopējā štāba elementa darbu.

"Baltijas valstu kopējais štāba elements mums dod iespēju stiprināt Latvijas, Lietuvas un Igaunijas bruņoto spēku sadarbību, kopīgi plānojot operācijas un starptautiskās mācības. Reģionālās drošības stiprināšanā daudz lielāku ieguldījumu varam sniegt tieši sadarbojoties, nevis strādājot katra valsts atsevišķi," uzsver Vējonis.

Tāpat ministri izteica gandarījumu par ASV lēmumu nosūtīt uz Baltijas valstīm un Poliju 173.kājnieku brigādes karavīrus un diskutēja arī par nepieciešamību stiprināt sadarbību ar Poliju.

Politika

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis resorisko pārbaudi saistībā ar Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija komandas veidotajā filmā izteiktajiem pieļāvumiem, ka Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki, iespējams, pret kukuļiem palīdzējuši Krievijas naftas kompānijas "Jukos" bijušajam vadības pārstāvim Leonīdam Ņevzļinam vērsties pret Kremļa opozicionāriem, aģentūra LETA uzzināja birojā.

Svarīgākais