Zviedrija brīdina par sekām, ja Krievijas agresija Ukrainā turpināsies

© Scanpix

Krievijas vadībai ir jāsaprot, ka turpmākai agresijai pret Ukrainu būs tālejošas un negatīvas sekas, preses konferencē Kahovkā, Ukrainas Hersonas apgabalā, pavēstīja Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts.

"No starptautiskās sabiedrības puses mēs esam ļāvuši skaidri noprast - ja Krievijas agresija turpināsies tālāk [Ukrainā], tad no mūsu puses tiks sperti ļoti noteikti soļi. Es ceru, Krievijas vadība saprot, ka šādai politikai ir ļoti tālejošas sekas, kas Krievijai būs negatīvas," brīdināja ministrs.

"Ļoti liela nauda tagad Krieviju pamet," norādīja Bilts. Tā pēdējā laikā no Krievijas izvesti aptuveni 100 miljardi dolāru, visas ārvalstu investīcijas Krievijā faktiski ir apstājušās.

"Tās ir sekas politikai, kuru šobrīd īsteno prezidents Putins," paskaidroja ministrs.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Pagājušās nedēļas beigās Maskavas atbalstītie separātisti Doņeckas un Luhanskas apgabalos sarīkoja "referendumus" par atdalīšanos no Ukrainas, un pirmdien tā dēvētās tautas republikas jau lūgušas tās uzņemt Krievijas sastāvā.

Pēc līdzīga scenārija martā Krievija jau realizēja Ukrainai piederošās Krimas aneksiju.

Svarīgākais