Barrozu aicina Krieviju cienīt postpadomju valstu suverenitāti

Eiropas komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozu aicina Krieviju cienīt postpadomju valstu suverenitāti, vēsta aģentūra Reuters.

Šodien, pēc Eiropas komisijas sēdes preses konferencē Barrozu norādīja, ka Krievijai jā  ciena postpadomju valstu suverenitāte.

"Kas attiecas uz Krieviju, mēs uzskatām, ka tās spiediens uz Austrumu partnerības valstīm ir neadekvāts. Pat aukstā kara laikā valstīm tika atļauta sadarbība ar citām valstīm. Suverenitāti nedrīkst iegrožot, uzsvēra Barrozu.    

"Vienošanās par asociāciju valstu starpā nav vērsti  pret kādu valsti konkrēti, mēs darbojamies ļoti atklāti, bet Krievijai ir jāsaprot, ka suverēnas valstis var rīkoties kā grib. Ja krievija to nesapratīs, tad pasaulē būs liela nelaime. Krievijas atteiksme šajā jautājumā ir nepieņemama un tā nerīkojas XXi gadsimtā," uzsvēra Barrozu.                                                                                           

Ukraina un Eiropas Savienība 21. martā parakstīja savstarpējās vienošanās par asociāciju politisko daļu, savukārt vienošanās parakstīšana, kas attiecas uz savstarpēju plašu un padziļinātu tirdzniecību zonu paredzēta pēc Ukrainā gaidāmajām  prezidenta vēlēšanām, 25. maijā.

 Moldova un Gruzija savstarpēju asociācijas vienošanos ar ES parakstīs 27. jūnijā.