Ņujorkas mēram izvirzītas federālās apsūdzības

© Reuters/Scanpix/Leta

Pēc vairāku korupcijas lietu ierosināšanas un dažu pilsētas administrācijas augstāko amatpersonu demisijas Ņujorkas mēram Ērikam Adamsam izvirzītas federālās apsūdzības, trešdien ziņo ASV mediji.

Apsūdzības raksts ir slepens, un tāpēc nav zināms, kādas konkrētas apsūdzības Adamsam izvirzītas, norāda laikraksts "The New York Times", piebilstot, ka viņš ir pirmais Ņujorkas mērs, kam, atrodoties amatā, izvirzītas šādas apsūdzības.

Paredzams, ka sīkākas ziņas par apsūdzībām prokuratūra sniegs ceturtdien.

Pats mērs paziņojis, ka ir nevainīgs un paziņojis, ka no amata negrasās atkāpties.

Pret bijušo policijas virsnieku, kurš pārstāv demokrātus, ierosinātas vismaz četras krimināllietas, kas saistītas ar cilvēkiem viņa tuvākajās aprindās un viņa administrācijas amatpersonām.

Adamss gatavojas startēt uz vēl vienu pilnvaru termiņu nākamgad paredzētajās vēlēšanās, taču viņa pozīcijas jau iepriekš šonedēļ tika nopietni iedragātas, no amatiem atkāpjoties Ņujorkas administrācijas veselības un izglītības departamentu vadītājiem Ašvinam Asanam un Deividam Benksam, kas turklāt ir tuvs mēra draugs.

Iepriekš tikai gadu pēc iecelšanas amatā demisionēja arī pilsētas policijas priekšnieks Edvards Kabans un Adamsa galvenā juridiskā padomniece Liza Zornberga.

Svarīgākais