Valainis: Briškena atbilstības amatam vērtēšana ir Ministru prezidentes Evikas Siliņas pārziņā

© Dmitrijs Suļžics/MN

Satiksmes ministra Kaspara Briškena (P) atbilstības amatam vērtēšana ir Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) pārziņā, pirmdien pēc koalīcijas sadarbības sanāksmes žurnālistiem pauda Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķis, ekonomikas ministrs Viktors Valainis.

"Mēs, vērtējot satiksmes ministru, vērtējam konkrētus darbus. Sekosim tālākajiem pieņemtajiem lēmumiem. Mēs vērtējam pēc darāmajiem darbiem, kas mums tiek likti uz galda. Paša ministra atbilstība amatam ir Ministru prezidentes kompetence, kurai mēs arī uzticamies," akcentēja Valainis.

Savukārt "Jaunās vienotības" Saeimas frakcijas vadītājs Edmunds Jurēvics žurnālistiem teica, ka, veidojot valdību, Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) teikusi, ka viņa būs prasīga gan pret sava politiskā spēka virzītajiem ministriem, gan pret ikvienu citu ministru.

"Ministru prezidente ir un būs prasīga pret jebkuru ministru, arī skatīsies līdzi, lai kopīgi valdības lemtais tiek izpildīts. Mēs frakcijā pilnībā atbalstām Ministru prezidenti, kura ir šīs komandas kapteine, kura vislabāk redz, kas ir darāms," klāstīja Jurēvics.

Viņš piebilda, ka ir jāsaprot, ka šī nozare nav vienkārša, satiksmes ministram ir daudz izaicinājumu, kas nav viņa paša radīti.

LETA jau ziņoja, ka partija "Latvija pirmajā vietā" (LPV), mudinot iesaistīties arī citas opozīcijā esošās partijas, vāc parakstus satiksmes ministra Briškena demisijas pieprasīšanai, iepriekš pastāstīja LPV Saeimas frakcijas vadītājs Ainārs Šlesers.

"Valdībai ir jāpieņem lēmums, vai viņi aizstāvēs Briškenu vai neaizstāvēs, jo tas katliņš jau ir uzvārījies un Briškenam ir laiks aiziet prom no Satiksmes ministrijas," pauda Šlesers, norādot, ka par lēmumu sākt parakstu vākšanu tikšanās laikā informējis arī Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču.

Iepriekš pēc sarunas ar Briškenu par nacionālo aviokompāniju "airBaltic" opozīcijā esošā "Apvienotā saraksta" (AS) deputāti nolēma vērsties prokuratūrā. AS norādījuši, ka pēdējie pieņemtie valdības lēmumi par "airBaltic" radījuši nopietnas bažas par simtiem miljonu eiro nodokļu maksātāju ieguldītās naudas atgūšanu, labas pārvaldības principu ievērošanu un kompānijas nākotni.

Briškens norādījis, ka savā frakcijā, kolēģiem atbalstu jūt. "Kamēr man vien šis atbalsts būs, es strādāšu," akcentējis ministrs. Arī Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS) paziņojusi, ka Zaļo un zemnieku savienība uzticas satiksmes ministram.