Orbāns kritiski izsakās par topošo ES vadību

© depositphotos.com

 Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns topošo Eiropas Savienības (ES) vadību, kuras priekšgalā atkal varētu atrasties Urzula fon der Leiena, nodēvējis par "kara un migrācijas koalīciju".

Orbāns intervijā Ungārijas valsts raidorganizācijai šodien apgalvoja, ka "arvien kreisākā" konservatīvo, sociāldemokrātu un liberāļu koalīcija, kas jaunajā Eiropas Parlamentā veido vairākumu, jau ir panākusi vienošanos par šo jautājumu.

ES līderu neformālā sanāksmē Briselē pirmdien vēl netika panākta vienošanās par augstāko ES amatu sadali. Taču Orbāns apgalvo, ka viss jau ir izlemts, un ES pie varas atradīsies koalīcija, kas atbalsta karu, migrāciju un ir nelabvēlīga uzņēmējdarbībai.

Orbāns sacīja, ka "Belcebula lomu" šīs koalīcijas veidošanā spēlējis Eiropas Tautas partijas (ETP) līderis Manfrēds Vēbers, kurš esot sens Ungārijas ienaidnieks, un Leiena ir "viņa mazā altāra meitene".

"Vēberiešu" koalīcija īstenos tā dēvēto Sorosa plānu, saskaņā ar kuru Ungārijā dzimušais amerikāņu miljardieris Džordžs Soross mēģina pārpludināt Eiropu ar migrantiem, lai nolaupītu Eiropas valstīm kristietību un nacionālo identitāti, apgalvo Orbāns.

Orbāns šo interviju sniedza Berlīnē, kur viņam šodien paredzēta tikšanās ar Vācijas kancleru Olafu Šolcu.

Ungārija 1.jūlijā uz sešiem mēnešiem kļūs par ES prezidējošo valsti.

Svarīgākais