Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Vējonis: Jebkurš iebrucējs Latvijā tiks nošauts un man ir pārliecība, ka šobrīd esam spējīgi sevi aizsargātsevi aizsargāt

© Dāvids Ūlands / F64

Latvijas valdībai ir jānosoda Krievijas rīcība un jāsniedz atbalsts Ukrainai, uzsver bijušais Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā nformēja Vējoņa sekretāre Egita Kazeka, bijusī valsts pirmā persona norādīja, ka šīsdienas notikumi Ukrainā apliecina to, ko Latvija Rietumiem un sabiedrotajiem stāstījusi visus aizvadītos 30 gadus. Vējoņa ieskatā, bijuši daudzi priekšvēstneši šodienas sliktajām ziņām, kas bieži tika atstāti bez uzmanības.

"Esmu gandarīts, ka 30 gadu laikā Latvijā ir izveidoti spēki un ir sabiedrotie, kas mūs sargā. Vēl 2014.gadā, būdams Aizsardzības ministrs, teicu, ka jebkurš iebrucējs Latvijā tiks nošauts un man ir pārliecība, ka šobrīd esam spējīgi sevi aizsargāt," uzsvēra Vējonis.

Viņš piebilda, ka valdībai jāstrādā arī pie risinājumiem, lai Latvijas iedzīvotāji neizjustu enerģētikas krīzi, ja tāda veidosies Krievijas politikas rezultātā.

Jau vēstīts, ka ceturtdienas rītā Krievija sāka militāru uzbrukumu Ukrainai. Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien teica runu Krievijas telekanālā "Rossija-24", paziņojot, ka Krievija ir sākusi "militāru operāciju" Ukrainā.

Īsi pēc tam televīzijas kanāls '"Doždj" vēstīja, ka no dažādām Ukrainas pilsētām, tostarp no Kijevas, pienāk ziņas par sprādzieniem. CNN, atsaucoties uz Ukrainas Iekšlietu ministriju, ziņoja, ka sprādzieni Kijevā esot raķešu triecieni.