Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Politika

Dombrovskis: ES valstu solidaritāte nevar būt tikai "vienvirziena iela"

© F64

Eiropas Savienības (ES) valstu solidaritāte nevar būt tikai "vienvirziena iela", sacīja "Jaunās Vienotības" (JV) saraksta līderis, Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis.

Dombrovskis pauda, ka pašreiz notiek stratēģiskas diskusijas par ES nākotni, un EK ir nākusi klajā ar pieciem iespējamiem scenārijiem. Šie scenāriji paredz gan ciešāku sadarbību visās jomās, gan iespēju stiprināt sadarbību atsevišķās jomās, gan tā saucamo vairāku ātrumu Eiropu.

JV uzskata, ka Latvijas interesēs ir tas, lai Eiropa sadarbotos, lai būtu rīcībspējīga. Līdz ar to politiskais spēks atbalstītu tos scenārijus, kas ir vērsti uz ciešāku sadarbību. Protams, var vērtēt, vai tas nepieciešams visās jomās, skaidroja Dombrovskis.

Runājot par ES valstu solidaritāti, Dombrovskis norādīja, ka šajā jautājumā būtisks ir arī aktīvs darbs no Latvijas, no Baltijas valstu pārstāvju puses. Proti, aktīvi runājot ar citiem kolēģiem, virzot būtiskus jautājumus Eiropas Parlamentā, varot panāk konkrētus lēmumus.

"Protams, vienmēr ir svarīgi šos lēmumus sabalansēt, ir jāizvērtē, kādā veidā mēs varam atbalstīt citu valstu kolēģiem aktuālos jautājumus. Ir skaidrs, ka mēs nevaram sagaidīt solidaritāti tikai kā tāda vienvirziena iela, tikai tad, kad mums vajag. Mums ir jābūt gataviem uzklausīt arī citu valstu kolēģu viedokļus un atrast sabalansētu risinājumu," sacīja Dombrovskis.