Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Uzzini, ko topošā valdība apņemas savā deklarācijas projektā

© F64 Photo Agency

2.lapa

Jaunā valdība ir gatava arī uzstāt uz plašāku reverso pievienotās vērtības nodokļa sistēmu, t.sk. visiem lauksaimniecības un mežsaimniecības produktu ražotājiem. Kā arī iecerēts ierobežot azartspēļu pieejamību un pilnveidot azartspēļu un izložu nozares regulējumu, aktīvi cīnoties ar nelegālajām azartspēlēm un izlozēm, pastiprinot reklāmas uzraudzību.

Kopumā jaunā valdība ir apņēmības pilna īstenot atbildīgu fiskālo politiku, pilnībā ievērojot Fiskālās disciplīnas likumu un Latvijas, kā eirozinas dalībvalsts uzņemtās saistības. Topošā valdība turpinās veikt valsts budžeta izdevumu pārskatīšanu, samazinot administratīvo slogu un efektivizējot budžeta procesus valsts iestādēm un pašvaldībām. Paaugstinot valsts pārvaldes efektivitāti un attīstot atbalsta funkciju un procesu centralizāciju valsts pārvaldē, ieekonomēto finansējumu primāri plānots izmantot nozares aktuālajām prioritātēm.

Atbilstoši valdības deklarācijas projektam finanšu tirgus politikas jomā jaunā valdība plāno nekavējoties veikt nepieciešamos pasākumus, lai izpildītu Eiropas Padomes noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas ekspertu komitejas "Moneyval" rekomendācijas un stiprinātu Latvijas spējas cīnīties ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un terorisma finansēšanu.

Tāpat jaunā valdība ir gatava īstenot tādu finanšu tirgus politiku, kas veicina finanšu sektora konkurētspēju un digitālu attīstību, atbalstot tautsaimniecības izaugsmi. Paredzēts arī pilnveidot kredītiestāžu likvidācijas regulējumu.

Jaunā valdība paredz turpināt iestāties arī par vienotu ES, kur vienlīdzīga attieksme ir pret visām dalībvalstīm. Nākamais Ministru kabinets iestāsies par pietiekošu un taisnīgu ES budžetu ar pienācīgu atbalstu mazāk turīgajām dalībvalstīm. Tāpat plānots nodrošināt efektīvu 2014.-2021.gada plānošanas perioda Eiropas Ekonomiskās zonas un Norvēģijas finansējuma investīciju programmām 85,4 miljonu eiro ieviešanas pārvaldību. Jaunā valdība vēlas Latvijas interesēs izmantot visu pieejamo donoru finansējuma iespējas investīciju projektu ieviešanai līdz 2024.gadam un divpusējo attiecību ar donorvalstīm stiprināšanai.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā