Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Gobzems netaisās no valdības veidošanas sarunām izslēgt ZZS

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Premjera amatam nominētais Aldis Gobzems (KPV LV) no valdības veidošanas sarunām Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) neizslēgs, ceturtdien žurnālistiem apliecināja politiķis.

Gobzems norādīja, ka partijas vadītājs Artuss Kaimiņš vienmēr ir atklāti paudis savu pozīciju un ka politiskā spēka frakcijā valda demokrātiska atmosfēra. Premjera kandidāts pauda pārliecību, ka balsojumā Saeimā gan Kaimiņš, gan pārējie "KPV LV" deputāti balsos par "savu partiju un savas partijas Ministru prezidentu".

Vaicāts, vai pēc Kaimiņa paustā, ka viņš neatbalsta ZZS dalību valdībā, izslēgs no sarunām šo politisko spēku, Gobzems atbildēja noraidoši.

Tāpat viņš norādīja, ka joprojām spēkā ir aicinājums Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) līdz sestdienas plkst.20 pārdomāt un iesaistīties politiķa veidojamajā valdībā.

Kā ziņots, Gobzems nācis klajā ar potenciālā valdības sastāva sākotnējo variantu, visvairāk ministru posteņus piedāvājot JKP, kurai būtu jāpārkāpj pašas noteiktā "sarkanā līnija" un valdībā jāsastrādājas ar ZZS. Tikmēr JKP aizvien aicina sarunas par valdību turpināt četru partiju sastāvā bez ZZS.

Gobzems aicinājis JKP līdz sestdienas vakaram pārdomāt par labu dalībai viņa valdībā.

Tomēr izrādās, ka ne visi "KPV LV" atbalsta sadarbošanos ar ZZS. Gobzema partijas biedrs, "KPV LV" līderis Kaimiņš, paužot personīgo viedokli, aģentūrai LETA ceturtdien teica, ka neatbalsta ZZS dalību valdībā, par ko ir informējis "KPV LV" Saeimas frakciju.

"Mans viedoklis ir tāds, ka Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"), manuprāt, ir Latvijas lielākā nelaime - es esmu to teicis daudzas reizes," savu nostāju pauda "KPV LV" līderis. Politiķa sirdsapziņa neļaujot iet koalīcijā ar ZZS veidojošo partiju "Latvijai un Ventspilij".

Kaimiņš neredz problēmu izveidot četru partiju koalīciju ar "KPV LV", Jauno konservatīvo partiju (JKP), Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK) un partiju apvienību "Jaunā Vienotība".

Vaicāts, vai Kaimiņa nostāja neliecina par šķelšanos "KPV LV", politiķis atbildēja noraidoši. Viņš norādīja, ka frakcijā ir demokrātija un katram deputātam pašam būs jāpieņem lēmums.