Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē \ Izklaide

"Twitter" atkal skārušas būtiskas izmaiņas

© unsplash.com

Sociālais tīkls "Twitter" atteicies no atzīmes "ar valsti saistīts" un "valdības finansēts" izmantošanas mediju kontiem platformā, piektdien novērojusi ziņu aģentūra AFP, analizējot daudzus pazīstamus kontus.

Šāda atzīme vairs nav redzama daudziem lielo Rietumu, Krievijas, Ķīnas un citu valstu mediju kontiem, kuriem iepriekš tāda bija, vēstīja AFP.

To vidū ir ASV Kongresa dibinātās radiostacijas "National Public Radio" (NPR), Ķīnas valsts ziņu aģentūras "Sjiņhua", Krievijas valdības finansētā telekanāla RT un Kanādas sabiedriskās raidorganizācijas CBS konti.

Pērn miljardiera Īlona Maska pārņemtais "Twitter" iepriekš pievienoja īpašas atzīmes ar valsts medijiem vai valdības amatpersonām saistītiem kontiem, jo īpaši no Ķīnas un Krievijas.

Platforma norādīja, ka politika ir centrēta uz personām, kuras "ir oficiāla nacionālas valsts balss ārvalstīs".

Tomēr pēdējā laikā atzīme tika pievienota arī ziņu organizācijām, kuras saņem valsts finansējumu, tomēr nav valdības kontrolētas.

NPR un CBC paziņoja par savas aktivitātes apturēšanu "Twitter". Arī Zviedrijas sabiedriskais radio "Sveriges Radio" un Jaunzēlandes "Radio New Zealand" šonedēļ paziņoja, ka šo norāžu dēļ izbeigs tvītošanu.

Tomēr piektdien tādas atzīmes vispār vairs nav manāmas platformā.

Jau vēstīts, ka "Twitter" ceturtdien sāka masveidā noņemt zilās atzīmes kontiem, kuru īpašnieki nav piekrituši abonēt par astoņiem ASV dolāriem mēnesī šīs atzīmes kā konta verifikācijas apliecinājumu.

Zilo atzīmi par verificētu kontu agrāk varēja saņemt visi lietotāji, kuru identitātes atbilstību kontam bija apstiprinājuši "Twitter" darbinieki.

Kopš Masks ar 44 miljardiem iegādājās "Twitter", platformu pārņēmis haoss, kā rezultātā tūkstošiem darbinieku zaudējuši darbu un daļa reklāmdevēju pametuši platformu.

Lietotāji ir sūdzējušies, ka pieaugusi naida runa un dezinformācija platformā, turklāt ir samazināta satura uzraudzība, kas nozīmē, ka plašāku auditoriju iegūst konti, kuros pausti ekstrēmi viedokļi.