Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē \ Izklaide

"Twitter" aizliedz dalīties ar cilvēku fotogrāfijām bez viņu piekrišanas

© unsplash.com

Sociālais tīkls "Twitter" otrdien pieņēma jaunus noteikumus, kas neļauj lietotājiem dalīties ar citu cilvēku privātām fotogrāfijām bez viņu piekrišanas.

"Twitter" padarīja stingrāku savu politiku dienu pēc tam, kad tika nomainīti šī sociālā tīkla uzņēmuma vadītāji.

Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem cilvēki, kas nav publiski pazīstami, var lūgt "Twitter" dzēst fotoattēlus vai video ar viņiem, ja tie ievietoti bez viņu piekrišanas.

"Twitter" paziņoja, ka šī politika neattiecas uz "publiski pazīstamām personām, kad dalīšanās ar mediju un pavadošu tvīta tekstu ir notikusi sabiedrības interesēs vai padara vērtīgāku publisku diskursu".

"Mēs vienmēr mēģināsim izvērtēt kontekstu, kurā notikusi dalīšanās ar šo saturu, un šādos gadījumos mēs varam atļaut attēlu un video atstāšanu," piebilda sociālā tīkla uzņēmums.

Par interneta lietotāju tiesībām vērsties pie platformām, kad trešās puses tur ievietojušas viņu attēlus vai datus, sevišķi ar ļaunprātīgiem mērķiem, ir debatēts gadiem.

"Twitter" jau iepriekš aizliedza publicēt tādu privātu informāciju kā personas tālruņa numuru vai adresi, bet ir "pieaugošas bažas" par satura izmantošanu "indivīdu vajāšanai, iebiedēšanai un viņu identitātes atklāšanai", paziņoja uzņēmums.

"Twitter" atzīmēja šāda satura publicēšanas "nesamērīgu ietekmi uz sievietēm, aktīvistiem, disidentiem, un minoritāšu kopienu locekļiem".