Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē \ Izklaide

Tiesa liedz Depam iesniegt apelāciju apmelošanas lietā par vardarbību ģimenē

© imago images/Eibner Europa/Scanpix

Lielbritānijas tiesa ceturtdien liedza ASV kino aktierim Džonijam Depam tiesības iesniegt apelāciju par spriedumu, ar kuru tiesa bija lēmusi par labu laikrakstam "The Sun", kas Depu bija nodēvējis par sievas sitēju.

Apelācijas tiesas divi tiesneši noraidīja Depa pieteikumu, lai apstrīdētu zemākas instances tiesas spriedumu lietā par "The Sun" 2018.gada publikāciju.

Lietas izskatīšana Augstajā tiesā bija "pilnīga un taisnīga" un tiesnesis "sniedzis detalizētus iemeslus saviem secinājumiem", norādīja Apelācijas tiesas tiesneši.

Novembra spriedumā tiesnesis lika Depam samaksāt "The Sun" izdevējiem uzņēmumam "News Group Newspapers" (NGN) 628 000 sterliņu mārciņas (733 000 eiro) par tiesāšanās izdevumiem.

Apelācijas pieteikumā Depa advokāti šomēnes pauda šaubas ar aktiera bijušās sievas Emberas Hērdas apgalvojumiem sākotnējā prāvā par apmelošanu.

"The Sun" pārstāve sakariem ar presi ceturtdien pauda gandarījumu pa spriedumu.

"Lieta tika izskatīta pilnīgi, taisnīgi un pienācīgi, un šodienas lēmums apstiprina drosmīgo liecību, ko Embera Hērda sniedza tiesai par vardarbību ģimenē, neraugoties uz šo nodarījuma pastrādātāja atkārtotiem centieniem kaitēt un apklusināt," norādīja "The Sun" pārstāve.

Depa ierosinātā lieta pret NGN un "The Sun" galveno redaktoru Denu Vutonu piesaistīja starptautisku uzmanību.

Laikraksts apgalvoja, ka Deps uzbrucis Hērdai laikā, kad abiem vēl bijušas attiecības.

Abi aktieri satikās filmas "The Rum Diary" ("Ruma dienasgrāmata") filmēšanas laukumā. 2015.gadā viņi aprecējās.

2016.gada maijā Hērda pieprasīja šķirt viņas laulību ar Depu viņa emocionālās un fiziskās vardarbības dēļ.