Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē \ Izklaide

"Twitter" nosoda Mjanmas rīkojumu bloķēt piekļuvi platformai

© AFP/Scanpix/Leta

Sociālā tīkla uzņēmums "Twitter" sestdien nosodīja Mjanmas rīkojumu bloķēt piekļuvi tā platformai, Mjanmas varas iestādēm pastiprinot vēršanos pret sociālajiem medijiem pēc pirmdien notikušā militārā apvērsuma. 

"Tas grauj sabiedriskas sarunas un cilvēku tiesības likt viņu balsīm tikt sadzirdētām," sacīja "Twitter" preses sekretāre. "Mēs turpināsim aicināt uz valdības vadītu postošu blokāžu izbeigšanu."

Viens no Mjanmas galvenajiem telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējiem "Telenor" pirms tam apstiprināja, ka varas iestādes piektdien likušas bloķēt "Twitter" un "Instagram" "līdz turpmākam paziņojumam".

Mjanmas armija pirmdien sarīkoja valsts apvērsumu un aizturēja galvenās valdības amatpersonas, tai skaitā faktisko valdības vadītāju Aunu Sanu Su Či un prezidentu Vinu Mjintu. Varu pārņēmusī armija no otrdienas ieviesa komandantstundu.

Mjanmas armija trešdienas vakarā pavēlēja vietējiem telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējiem uz laiku bloķēt sociālo tīklu "Facebook", kur vērsās plašumā pilsoniskas nepakļaušanās kampaņa pēc militārā apvērsuma.

Grupa "NetBlocks", kas novēro interneta sakaru pārtraukumus pasaulē, ceturtdien tviterī paziņoja, ka telekomunikāciju pakalpojumu sniedzēji Mjanmā bloķē vai ierobežo piekļuvi "Facebook", kā arī šim uzņēmumam piederošajiem sociālajiem tīkliem "Instagram" un "WhatsApp".