Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē \ Izklaide

Slepenībā izstrādāta jauna kriptovalūta "Gram"

© pixabay

Ziņapmaiņas lietotne "Telegram" slepenībā gadu izstrādā kriptovalūtu "Gram", cenšoties ar jaunas kriptivalūtas ieviešanu pārspēt sociālo tīklu "Facebook".

Par "Gram" ir maz kas zināms, taču mediji vēsta, ka "Telegram" plāno izveidot pieejamu pakalpojumu, kuru būtu vieglāk izmantot nekā līdz šim esošās kriptovalūtas, tādas kā "Bitcoin", kas joprojām strādā relatīvi mazos tirgos.

Kā teikts internetā nopludinātā dokumentā, "Telegram" vēlas izveidot "standarta kriptovalūtu, kas tiktu izmantota regulārai vērtību apmaiņai vienkāršo cilvēku ikdienas dzīvēs".

Dokumentā teikts, ka "Telegram" vēlas drošu un ātru maksājumu sistēmu, kas kļūtu par "alternatīvu "Visa" un "Mastercard" jaunai decentralizētai ekonomikai".

"Telegram" no 200 privātiem investoriem saņēmis 1,7 miljardus dolāru jaunās kriptovalūtas izveidei.

"Telegram" ar jauno kriptovalūtu vēlas apsteigt "Facebook", kas paziņojusi par plāniem nākamgad ieviest savu kriptovalūtu "Libra".

Laikraksts "New York Times" vēsta, ka pirmās "Gram" vienības varētu nonākt apgrozībā divu mēnešu laikā. Krievijas avīze "Vedomosti" ziņo, ka "Telegram" apsolījis investoriem "Gram" līdz 31.oktobrim, vai arī viņi saņems savu naudu atpakaļ.