Pēc sūdzības "Netflix" izņem komēdijšova epizodi no straumēšanas Saūda Arābijā

© Pixabay

Pēc Saūda Arābijas sūdzības kompānija "Netflix" izņēmusi no straumēšanas pakalpojuma šajā valstī komēdijšova "Patriot Act with Hasan Minhaj" epizodi, vēsta vairāki ASV mediji.

Amerikāņu komiķa Hasana Minaža vadītajā šovā Saūda Arābija kritizēta saistībā ar žurnālista Džamala Hašogi slepkavību.

Laikraksta "The Washington Post" žurnālists un Rijādas kritiķis Džamals Hašogi 2.oktobrī tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, bet vēlāk apgalvoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību dūru cīņā, līdz visbeidzot atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu pastrādātā slepkavībā.

Saūda Arābijas prokuratūra noliegusi, ka ar Hašogi slepkavību būtu saistīts kroņprincis Mohammeds bin Salmans. Savukārt pēc Amerikas Savienoto Valstu mediju ziņām, ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) guvusi pārliecinošus pierādījumus, ka Saūda Arābijas kroņprincis un faktiskais valdnieks bijis iesaistīts slepkavībā, kas jūtami pasliktinājusi Rijādas attiecības ar Rietumiem.

Saūda Arābija komēdijšova epizodes atcelšanu vēl nav komentējusi.

"Netflix" paziņojumā laikrakstam "Financial Times" un citiem medijiem apstiprināja, ka epizode pagājušajā nedēļā izņemta no straumēšanas Saūda Arābijā. Tas izdarīts pēc Saūda Arābijas Komunikācijas un informāciju tehnoloģijas komisijas lūguma, jo epizodes saturs pārkāpjot Saūda Arābijas kibernoziedzības apkarošanas likumu.

"Mēs ļoti atbalstām māksliniecisko brīvību un izņēmām šo epizodi tikai Saūda Arābijā," norādīja "Netflix".

Epizodē, kas pirmo reizi tika pārraidīta oktobrī ASV, Minažs sacīja, ka tagad būtu piemērots laiks Savienotajām Valstīm pārvērtēt savas attiecības ar Saūda Arābiju, piebilstot, ka viņš to saka kā musulmanis un amerikānis.

Viņš arī kritizēja Saūda Arābiju par iejaukšanos Jemenas karā.

Pasaulē

ASV republikāņu prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps trešdien atbalstītāju mītiņā Longailendā, netālu no Ņujorkas, solīja, ka dosies uz Ohaio štata Springfīldu - pilsētu ar lielu Haiti imigrantu kopienu, kas izpelnījusies ievērību visas valsts mērogā pēc Trampa nepatiesajiem apgalvojumiem, ka imigranti tur ēd suņus un kaķus.