Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē \ Izklaide

Sanktpēterburgā atver labdarības kafejnīcu senioriem

© Publicitātes foto

Sanktpēterburgā, Krievijas ziemeļu galvaspilsētā, šonedēļ atvērta labdarības kafejnīca senioriem.

Kā raksta Krievijas mediji, apmēram 500 senioru ar nepacietību gaidīja, līdz beigsies remonts un kafejnīcā ar kompleksām pusdienām tiks pabarots ikviens trūcīgs pensionārs. Pusdienu komplekts - silta zupa, pamatēdiens un salāti - pienāksies bez maksas, jo kafejnīca ir labdarības iestāde.

Labdarības projekta īstenotāji atzīst, ka daudzi centušies viņus atrunāt, brīdinot, ka iedzīvosies parādos un diez vai visus trūcīgos cilvēkus spēs pabarot. Tomēr tagad, kad labdarības kafejnīca sākusi darbu izremontētās un plašākās telpās, šī projekta iniciatori ir apņēmušies atvērt vēl vienu līdzīgu kafejnīcu. Kopumā iecerēts izveidot vismaz 15 labdarības ēdinātavas.

Šī nav tipiska «zupas virtuve», kurā cilvēki atnāk, saņem savu ēdiena porciju un aiziet. Projekta īstenotāji uzsver, ka tikpat svarīgs kā ēdiens ir arī saskarsme. Ja vecam cilvēkam ir maz naudas, viņš tikpat kā neiziet sabiedrībā. Taču, tikšanās ar savas paaudzes ļaudīm ir nepieciešama. Atnākot uz labdarības kafejnīcu pusdienās, viņi var pasēdēt siltās un mājīgās telpās un izrunāties, sastapt domubiedrus un nejusties vientuļi.

Sanktpēterburgas seniori ir novērtējuši savu kafejnīcu - iepriekšējās telpas kļuva pārāk šauras, un nācās meklēt un remontēt plašākas. Iepriekšējās telpās pusdienoja ap 500 senioru.

Savukārt Anglijā kafejnīcu īpašnieki esot radījuši savu socializēšanās iespēju, kas nemaksā neko. Ja kāds vientuļš seniors gaida sarunbiedru, tad uz galdiņa tiek uzlikta zīmīte ar šī cilvēka vārdu. Citiem kafejnīcas apmeklētājiem tā ir zīme, ka cilvēks labprāt pavadītu laiku sarunās.