Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē \ Izklaide

"Simptomus neuztvēru nopietni"; Holivudas aktrise atklāj, ka viņai ir multiplā skleroze

© Scanpix

Holivudas aktrise Selma Blēra paziņojusi, ka viņai diagnosticēta multiplā skleroze.

"Man ir multiplā skleroze. (..) Esmu invalīde. Dažkārt es pakrītu. Man no rokām izkrīt lietas. Mana atmiņa ir miglaina. Un mana kreisā puse lūdz norādījumus sabojātai GPS," sociālajā tīklā "Instagram" ierakstījusi 46 gadus vecā Blēra.

Aktrise pavēstījusi, ka multiplo sklerozi viņai 16.augustā diagnosticējis neirologs Džeisons Bērklijs, aktrises Elizabetes Bērklijas brālis.

Multiplās sklerozes "simptomi man bija jau gadiem, bet es tos neuztvēru nopietni, līdz es viņa priekšā pakritu izmeklēšanas laikā [saistībā ar sūdzībām] par, manuprāt, saspiestu nervu. Šī neārstējamā slimība man droši vien bijusi vismaz 15 gadus," atklājusi Blēra.

Scanpix

Patlaban aktrise filmējas "Netflic" seriālā "Another Life" ("Cita dzīve"), kura pirmizrāde būs nākamgad.

Blēras slavenākās lomas ir filmās "Cruel Intentions" ("Bīstamās spēles"), "Hellboy" ("Ellespuika") un "Legally Blonde" ("Gudrā blondīne"), kā arī televīzijas seriālā "Anger Management" ("Dusmu terapija").

Multiplā skleroze ir hroniska un smaga centrālās nervu sistēmas slimība, bet katram pacientam tā izpaužas citādi. Visbiežāk multiplās sklerozes attīstības laikā pacientiem tiek novērotas redzes, jušanas, runas un koordinācijas traucējumi, grūtības noturēt līdzsvaru, muskuļu stīvums. Pašlaik pieejamie medikamenti var palēnināt slimības gaitu, bet nevar to izārstēt.