Atkal kritizē varmākas Vainstīna aizstāvi Lindsiju Lohanu

© Reuters/Scanpix

Aktrise, dziedātāja un sabiedrības dāma Lindsija Lohana atvainojusies par jebkādām “sāpēm un stresu”, ko radījuši viņas izteikumi par kustību #MeToo, raksta CNN.

“Es lieliski saprotu #MeToo kustības jēgu un dziļi respektēju un apbrīnoju sievietes, kuras ir uzdrošinājušās runāt par savu pieredzi. Viņu liecības ir kalpojušas tam, lai aizstāvētu to, kuri nevar runāt, un devušas spēku tiem, kuri ir cīnījušies par to, lai tiktu sadzirdēti,” žurnālam “People” teica Lohana.

Paziņojums seko pēc tam, kad Lohana intervijā ar “The Times” #MeToo dalībniekus kritizēja kā “uzmanības meklētājus”. Lohana stāstīja, ka viņai nav bijusi neviena “negatīva, #MeToo vērta pieredze” filmēšanas laukumā.

“Man nav nekā ko teikt. Es nevaru runāt par kaut ko, ko neesmu piedzīvojusi, vai ne?” teica Lohana. Viņa piebilda, ka ļoti atbalsta sievietes, bet nevar “iet līdzi uzmanības meklētājiem un piedalīties sociālo mediju tiesas prāvās.”

“Ja tas notiek tobrīd, tad arī tu to pārrunā,” teica Lohana. “Tu padari to par īstu lietu, ziņopjot policijai. Es sevi ienīdīšu par tā teikšanu, taču sievietes, kuras runā par šīm lietām, liek viņām izskatīties vājām, lai gan viņas ir ļoti spēcīgas sievietes. Ir šīs meitenes, kuras par nezina, kas viņas ir, kuras stāsta par notikušo, lai pievērstu sev uzmanību. Tas atņem tam visam nozīmi.”

Nu Lohana par teikto ir atvainojusies.

“Tas, ko teicu, attiecas uz dažām viltus liecībām iepretim vilnim drosmīgu balsu un manai cerībai, ka dažas viltus liecības nemazinās lietas jēgu. Esmu sapratusi, ka izteikumi, kādus paudu es, ir sāpinoši, un tāds nekad nebija mans mērķis.”

Lohana jau pērn nonāca #MeToo atbalstītāju kritikas priekšā, kad “Instagram” publicēja video, kurā aizstāvēja seksuālos uzbrukumos apsūdzēto Holivudas producentu Hārviju Vainstīnu.

“Viņš man nekad neko nav nodarījis. Mēs esam kopā strādājuši pie vairākām filmām,” toreiz teica Lohana. “Es domāju, ka tam ir jābeidzas. Manuprāt, tas ir nepareizi, tāpēc pretojieties!”

Svarīgākais