Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Pasaulē \ Izklaide

Par godu 8.martam ''Barbie'' izlaidīs jaunas lelles

© AP / Scanpix

ASV rotaļlietu ražotājfirmai "Mattel" piederošais zīmols "Barbie" otrdien paziņoja, ka izlaidīs jaunas lelles, lai saistībā ar Starptautisko sieviešu dienu godinātu dažas iedvesmojošas sievietes no pagātnes un tagadnes.

Zīmols neilgi pirms 8.marta paziņoja, ka ir izraudzījies 17 šādas sievietes, kas tiks pagodinātas ar lellēm viņu izskatā.

No pagātnes varonēm ir izraudzītas amerikāņu aviatore Amēlija Erharte, meksikāņu gleznotāja Frīda Kalo un Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) matemātiķe Ketrīna Džonsone, kura pārvarēja rases un dzimuma radītus šķēršļus. Džonsonei pašlaik ir 99 gadi, bet Erharte un Kalo ir mirušas.

No mūsdienās slavenām sievietēm ir izraudzītas 14 - filmas "Brīnumsieviete" ("Wonder Woman") režisore Petija Dženkinsa, 17 gadus vecā olimpiskās zelta medaļas snovbordā ieguvēja Hloja Kima, Austrālijas dabas aizsardzības aktīviste Bindi Ērvina, britu boksa čempione Nikola Adamsa, turku vindsērfinga čempione Čāla Kubata, franču šefpavāre Elēna Daroza, ķīniešu volejbola čempione Hui Žuocji, Irānā dzimusī Vācijas modes dizainere Leila Pīdaješa, meksikāņu golfiste Lorena Očoa, poļu rakstniece un žurnāliste Martina Vojcehovska, itāliešu futboliste Sara Gama, ķīniešu aktrise un filantrope Guaņa Sjaotuna, ķīniešu balerīna Taņa Juaņjuaņa, un spāņu dizainere Vikija Martina Berrokala.

Lellēm ir pievienota papildu informācija par šo sieviešu devumu sabiedrībai.