Ar "selfijiem" drīz varēs pat norēķināties

© mirror.co.uk

Selfiji jeb pašbildes mūsdienās daudziem jau ir kā neatņemama dienas sastāvdaļa. Tieši tāpēc MasterCard norēķinu karte izstrādā aplikāciju, ar kuras palīdzību darījumus būs iespējams veikt ar selfiju palīdzību.

Jaunā aplikācija, kuru šobrīd izstrādā norēķinu kartes kompānija, ļaus saviem lietotājiem maksāt par pirkumiem internetā. Kā plānots, šī aplikācija identificēs lietotāja seju, tādējādi iedarbinot pārējos pārskaitījuma procesus.

Kā atzīst aplikācijas veidotāji, sistēma būs droša. To „apiet” būs gandrīz neiespējami, jo, lai sistēma identificētu lietotāju, tam būs atkārtoti jāmirkšķina acis. Tieši tāpēc šī nianse ar acu mirkšķināšanu ierobežos ļaunprātīgas darbības, jo tas būs drošs pret parastu fotogrāfiju izmantošanu.

Norēķinu kartes kompānija drīzumā veiks izmēģinājumu testu, kurā iekļaus 500 cilvēku. Kompānija cer, ka drīzumā šī aplikācija būs jau iespējama MasterCard lietotājiem.

Arī MasterCard drošības eksperts A.Bhalla CNN atklājis, ka mūsdienu paaudzei šī iespēja varētu likties saistoša.

Lai nodrošinātu aplikācijas daudzās platformas iespējas, MasterCard sadarbojas tādām kompānijām kā Google, Blackberry, Apple un Microsoft.

Informācija sagatavota pēc mirror.co.uk