Prāgas Baltos kreklus apmeklējuši tūkstoš līdzjutēju

© F64

Trīs dienas pasaules hokeja čempionāta norises pilsētā Prāgā darbojās latviešu klubs Prāgas Baltie krekli, kurā muzicēja grupa Mākoņstūmēji un Normunds Jakušonoks. Visvairāk līdzjutēju priecājās pie dzīvās mūzikas 6. maijā, kad Latvijas izlase pievārēja neparocīgo Šveices valstsvienību.

Šis bija pirmais gads, kad ieeja Baltajos kreklos bija par maksu – 4 eiro jeb 100 čehu kronu. Līdz ar to ir iespējams arī precīzi pateikt, cik tieši latviešu bijuši klubā. Viskuplākais apmeklētāju skaits bija 6. maijā, kad nelielajās Vagon Club telpās satilpa pat 460 līdzjutēju, bet vismazāk līdzjutēju bija 4. maijā pēc sāpīgā Latvijas hokeja izlases zaudējuma Zviedrijas valstsvienībai – tad uz dančiem bija atnākuši vien 325 letiņi. Kopumā trijos vakaros uz klubu priecāties bija atnākuši vairāk nekā tūkstoš līdzjutēju, arī Šveices, Zviedrijas un Vācijas izlašu fani.

«Atmosfēra jauka, jaunas emocijas – viss ir super!» pēc trim nospēlētiem koncertiem Neatkarīgajai teic Normunds Jakušonoks, kuram šie jau ir sestie Baltie krekli hokeja čempionātos. Arī Mākoņstūmēju solists Māris Aizpurietis apmierināts par atmosfēru un uzskata, ka šie koncerti bija izdevušies. Tiesa gan, atbalstot Latvijas izlasi spēlē pret Šveici, M. Aizpurietis bija pazaudējis balsi, tāpēc koncertu 8. maijā nācās skatīties no malas un novērtēt, ka N. Jakušonoks iederas Mākoņstūmēju sastāvā. «Man ir jauns orķestris,» nosmej Normunds, kurš nedēļas laikā, ko nācās dzīvot kopā ar Mākoņstūmējiem, kļuvis par grupas krusttēvu un puišiem nav liedzis padomus.

«Latvieši dzer tikpat daudz kā čehi,» Neatkarīgajai teic kluba Vagon, kur mitinājās Prāgas Baltie krekli, īpašnieks Ondra, piebilstot, ka latvieši esot tīrīgāki un kārtīgāki, par ko liecinot kaut vai fakts, ka pēc latviešiem nav tik daudz jātīra. «Latvieši ir labi. Teiksim tā, 95 procenti latviešu ir ļoti labi, pārējie 5 procenti vienkārši ir pārāk piedzērušies,» secina Ondra. Topa dzēriens Prāgas Baltajos kreklos bijis alus, tad sekojis degvīns, un tikai trešajā vietā bijis čehu nacionālais dzēriens Becherovka.

Svarīgākais