Baumo par Spice Girls atgriešanos

2012. gada nogalē meitenes kopā apmeklēja mūzikla Viva Forever pirmizrādi Londonā © Scanpix

Pateicoties līdz šim neizdotu ierakstu uzpeldēšanai internetā un vairāku dalībnieču sniegtajām intervijām, atkal uzjundītas runas par meiteņu grupas Spice Girls apvienošanos. Britu laikraksti norāda, ka nākamgad varētu būt īstais brīdis, jo apritēs tieši 20 gadu kopš viņu pirmā singla Wannabe izdošanas. Līdz šim visnoraidošākā attiecībā uz apvienošanos bijusi Viktorija Bekhema.

«Es nesen tikos ar Geriju [Helivelu] un Melu Bī, un mēs konstatējām, ka joprojām lieliski jūtamies kopā – gan atpūšoties, gan droši vien uz skatuves,» nesenā intervijā Daily Star sacījusi grupas dalībniece Emma Bantone. Viņa smejoties piebildusi, ka viss, kas pašlaik nepieciešams, ir panākt, lai tiktu saskaņoti piecu dziedātāju darba un privātās dzīves grafiki. Līdzīgu viedokli mēneša sākumā sarunā ar The Times izteikusi arī Mela Bī jeb Melānija Brauna, kura nodēvēta par galveno atkalapvienošanās atbalstītāju. «Es to vēlos jau 15 gadu garumā. Taču visām ir savas lietas darāmas, katrai no mums ir jāņem vērā ģimenes intereses,» viņa sacījusi.

Reuters atgādina, ka 1994. gadā izveidotā piecu meiteņu grupa pilnā sastāvā darbojās vien līdz 1998. gadam, kad to nolēma pamest Gerija Helivela. Bez viņas kvartets paspēja ierakstīt vēl vienu, pēc skaita trešo, studijas albumu, bet 2000. gadā Spice Girls pārtrauca darbību. 2007. gada vasarā tika paziņots par atgriešanos, kas sevī ietvēra lielāko hitu albuma izdošanu un koncertturneju The Return Of The Spice Girls, kas ilga no 2007. gada 2. decembra līdz 2008. gada 26. februārim. Ar 47 koncertiem grupai izdevās nopelnīt vairāk nekā 70 miljonus dolāru, bet biļetes uz pirmo no turnejas koncertiem tika izpārdotas 38 sekunžu laikā. Vēl viena kopā sanākšana bija 2012. gada vasarā, kad Spice Girls triumfējoši uzstājās Londonas olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā.

«Piedalīties olimpiādē bija neiedomājams gods. Esmu lepna, ka mēs to paveicām, lepna par visiem britiem. Taču es vairs negribu uzstāties kopā. Tas bija piemērotākais brīdis, lai pasacītu, ka viss bija lieliski, un visiem pateiktos. Reizēm ir jāzina īstais brīdis, kad jāpamet ballīte,» pagājušogad intervijā Vanity Fair sacījusi V. Bekhema. The Sun raksta, ka tieši viņas pārliecināšana var izrādīties vissarežģītākā, taču maijā meitenēm var rasties piemērots brīdis, lai to paveiktu. Proti, uz ieplānotajām G. Helivelas un Pirmās formulas komandas Red Bull vadītāja Kristiāna Hornera kāzām ir uzaicinātas visas Spice Girls dalībnieces, un, kā noskaidrojis The Sun, viņas ielūgumu pieņēmušas.

Britu mediji raksta, ka no finansiālā viedokļa grupas apvienošanās varētu būt izdevīga, bet bukmeikeru kantoros jau sākts pieņemt likmes uz to, kā šī atgriešanās varētu izpausties. Derību speciālisti uzskata, ka visticamākās ir iespējas, ka meitenes piedalīsies kopējā realitātes šovā, vai izlaidīs jaunu albumu. Us Weekly atgādina, ka februārī internetā parādījās trīs līdz šim neizdotas Spice Girls dziesmas, kas ierakstītas viņu pēdējā albuma Forever tapšanas laikā. Bet E. Bantone savā pagājušās nedēļas intervijā daudznozīmīgi piebildusi, ka grupai esot «vesels lērums» plašākai publikai nezināmu dziesmu.

Svarīgākais