Ar pliku dibenu pret patērētāju kultūras sekām

© Caters News Agency

Interneta plašumus iekarojis kāds ceļotājs, kurš parūpējies visapkārt pasaulei uzņemt fotogrāfijas ar sevi, kailam stāvot uz rokām.

Kailais vīrietis fotogrāfijas uzņēmis 5 gadu laikā pozējot pie dažādiem nozīmīgiem objektiem 17 pasaules valstīs, tajā skaitā arī Ķīnā, Šveicē, Taizemē, Turcijā, Norvēģijā, ASV, Lielbritānijā, Austrālijā un citviet. 

Lai arī viņš vēlējies palikt anonīms, ceļotāja blogā vēstīts, ka šādas darbības tiek veiktas, lai pievērstu uzmanību mūsdienu patērētāju kultūras graujošajām iespaidam- dabas resursi sāk strauji izsīkt un uzņēmumi sabiedrībai piedāvā arvien jaunus produktus un ierīces, ko pēc iespējas ātrāk iegūt savā īpašumā, atbrīvojoties no jau esošajām.

"Ikdienā pasaulē tiek patērēts tik daudz nevajadzīgu lietu un mēs lēnām iznīcinām šo pasauli...mums vajag pielikt punktu šai izmešanas kultūrai, kurā pašreiz dzīvojam. Pasaule ir satriecoša un pilna ar pārsteigumiem, dodies pasaulē un izpēti to, cik labi vien vari, un pārliecinies par to pats," savā blogā vēsta neparastais ceļinieks.

Piedzīvojumu meklētājs arī atzinis, ka dažreiz nācies saskarties ar kārtības sargiem, taču tā nav bijusi negatīva pieredze. Piemēram, Amsterdamā viņu kailu pieķērusi policija, taču vien "iedevusi pa dibenu" un palaidusi ar solījumu, ka vairs kails nerādīsies acīs.

Pasaulē

Čehijas uzņēmums “Gepard Express” paziņojis par ieceri atklāt regulāru pasažieru vilcienu satiksmi maršrutā Prāga–Kauņa–Viļņa. Testa braucieni paredzēti jau augustā. Tas būs Eiropā garākais pasažieru vilciena maršruts.

Svarīgākais