Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē \ Izklaide

Alabamā pusaudzei ar sarkaniem matiem neļauj apmeklēt skolu

Fotogrāfijā redzama 15 gadus vecā Heilija Bleka, kurai skolas direktors aizliedzis atrasties skolā dēļ "pārmērīgi spilgti sarkanās un nedabīgās" matu krāsas. © Scanpix

Izrādās, ka Padomju laikam raksturīgi "pareizā" izskata likumi skolās vēl aizvien tiek piekopti ASV, Alabamā, kur 15 gadus vecu pusaudzi Heiliju Bleku Muscle Shoals vidusskolas direktors Čads Holdens aizsūtījis mājās un nav ļāvis atgriezties, jo meitenes mati esot bijuši spilgti sarkanā krāsā, kas pārkāpjot skolas iekšējos noteikumus.

Skolā pieņemts, ka tās audzēkņi nedrīkst krāsot savus matus nedabīgās krāsās, kuras ir pārāk spilgtas un piesaista pārāk daudz uzmanības. Meitenes māte Kima Boida esot sašutusi, jo Heilija bez jebkādām problēmām vai aizrādījumiem ar šādu matu krāsu apmeklējusi skolu jau aptuveni trīs gadus. Viņa izteikusies, kas saprot, ja šādu sodu piemēro jauniešiem ar, piemēram, spilgti ziliem matiem, taču sarkana matu krāsa neesot "nedabiska".

"Mana matu krāsa ir daļa no manis, pēc tās draugi mani atpazīst," paziņojusi Heilija Bleka. Lai arī viņas māte notikušajā iesaistījusi advokātu, skolas vadītājs nav atkāpies no sava lēmuma paziņojot, ka skolas iekšējie noteikumi netiks mainīti.

Ziņots, ka meitene drīz vien atgriezusies skolā ar dabīgu, tumši blondu matu krāsu, ko vēl aizvien nedaudz "izraibinājusi" sarkanā krāsa.