Agresīvs ūdrs uzbrūk mazdēlam un vecmāmiņai

© Scanpix

Kāds upes ūdru tēviņš ASV, netālu no Sietlas, pamatīgi savainojis astoņus gadus veco puisēnu, kurš peldējies upē, kā arī viņa vecmāmiņu, kura steigusies palīgā, vēsta Reuters.

Zēns peldējis upē, mēģinot sasniegt netālu iekārto virvi, lai ar to spēlētos, kad viņam negaidīti uzbrucis agresīvs ūdrs. Gan mazais peldētājs, gan vecmāmiņa pēc negadījuma steidzami nogādāti slimnīcā ar neskaitāmām kostām brūcēm un skrāpējumiem sejā, rokās un krūškurvja rajonā. Zivju un savvaļas departamenta pārstāvis Alans Meijers informējis, ka šāda agresija ūdriem ir ļoti neraksturīga. Iztaujājot cietušos noskaidrots, ka uzbrukums nav bijis izprovocēts.

Neilgi pēc uzbrukuma cilvēkiem agresīvais ūdrs drošības nolūkos noķerts. Arī notveršanas brīdī tas bijis ļoti agresīvs un nav baidījies no cilvēkiem un suņiem. Dzīvniekam tikšot veikta sekcija, lai mēģinātu noskaidrot iespējamos negaidītos agresijas iemeslus, kas varētu būt, piemēram, ievainojums vai kāda slimība.

Upes pārmeklēšanas laikā pēc pāris dienām netālu no notikuma vietas atrastas arī vairākas mātītes ar mazuļiem, taču neviens no dzīvniekiem nav izrādījis agresijas pazīmes.

Upes ūdri ir abinieki, kas parasti mitinās pie upēm un medī zivis zem ūdens, jo ir spējīgi aizturēt elpu līdz pat astoņām minūtēm. Pieaudzis ūdrs vidēji sver no pieciem līdz pat 14 kilogramiem. Kā jau minēts, šais sugai nav raksturīga kareivīga attieksme pret cilvēkiem un šis gadījums ir visai neierasts.

Svarīgākais