Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē \ Izklaide

Ķīnā steigā stadionā izveidots taisnstūra formas skrejceliņš

© Youtube

Gaidot komunistiskās partijas vadības ierašanos, Ķīnas pilsētā sasteigta sporta stadiona skrejceliņa atjaunošana, skriešanas celiņus izveidojot taisnstūra formā, nevis ierastajā ovālajā veidolā.

Internetā publicētajās bildēs redzams, ka stadiona skrejceļš ir ovālas formas, bet skrējējus atdalošās līnijas uzkrāsotas taisnstūra formā, stūros izveidojot četrus taisnus leņķus.

Unikālais skrejceliņš izpelnījies lielu uzmanību interneta vidē.

"Līderi, šis ir jaunizveidotais taisnleņķu skrejceļš," kāds lietotājs rakstīja Ķīnas tvitera alternatīvā "Sina Weibo", atdarinot toni, ar kādu amatpersonas vēršas pie saviem priekšniekiem.

"Mēs esam pirmā valsts pasaulē, kurai ir tāds skrejceļš! Es ticu, ka [ķīniešu sportisti] pieveiks citu valstu [sportistus] pēc zinātniskiem treniņiem skriešanā pa šādu skrejceļu!"

Ķīnas Nacionālais radio (CNR) raksturoja ziemeļrietumu Tunhes apgabala mežsaimniecības pārvaldes stadionu kā "taisnstūra celiņus" ap futbola laukumu.

"Ir grūti veikt pagriezienus un viegli nokrist," vietējai televīzijai stāstīja vietējais iedzīvotājs Guns Sjaona.

Kāds stadiona darbinieks televīzijai skaidroja, ka iepriekšējais krāsojums bija nodilis, tāpēc veikti atjaunošanas darbi.

"Šos celiņus izveidoja steigā provinces līderu [plānotās] vizītes dēļ. Mums pašiem tie izskatās neglīti. Bet kurš var to mainīt, ja mūsu priekšniekiem ir vienalga?" vaicāja stadiona darbinieks.

Šī nav pirmā reize, kad Ķīnas amatpersonas izvēlas ekscentriskus risinājumus, lai iegūtu priekšnieku labvēlību vai izietu inspekcijas.

Guandunas provinces Dzjejanas pilsētas valsts finansēts bāreņu nams tika pārvērsts valdības iestādēs un kopmītnēs, ziņoja valsts mediji.

Kad provinces amatpersonas pagājušajā gadā uzsāka izmeklēšanu, sociālās labklājības amatpersonas mēģināja "aizņemties" bāreņus no tuvējā tempļa.