Monblānā tikai pēc 32 gadiem atrod pazudušu klinšu kāpēju

© Scanpix

Alpu kalnu augstākajā virsotnē Monblānā uz Itālijas un Francijas robežas klinšu kāpēji atraduši sasalušu ķermeni, kas izrādījies esam klinšu kāpējs Patriks Hiverts, kas bez pēdām pazudis pirms vairāk kā trīs dekādēm.

23 gadus vecais Patriks Haijets, kurš mācījās, lai kļūtu par gidu, pēdējo reizi redzēts dzīvs 1982.gada 1.martā, kad devies "iekarot" Monblānu. Tomēr pēcpusdienā klinšu kāpēju pārsteiguši slikti laika apstākļi. Tajā dienā no kalna tika evakuēts vēl kāds klinsu kāpējs, bet Haijets tā arī netika atrasts. Tikai pēc 32 gadiem izdevies atrast sen pazudušo topošo gidu- vīrieti izdevies atpazīt pēc identifikācijas kartes makā.

Haijeta 82 gadus vecais tēvs Džerards bijis šokēts par dēla atrašanu. "Es esmu kalnu cilvēks un es būtu vēlējies, lai viņš paliek tur augšā. Labāk kalnā, nekā zārkā. Tas bija viņa elements," stāstījis kalnā atrastā jaunā vīrieša tēvs.

Montblānā ik gadu pazūd vairāki klinšu kāpēji dēļ bīstamā ceļa un negaidītiem sliktiem laika apstākļiem. Viņu ķermeņus bieži atrod tikai pēc vairākiem gadiem, kad nokūst daļa sniega.