Garnadzis apzagtās mājas datorā atstāj atvērtu Facebook profilu

© f64

ASV, Minesotā, kādu vieglprātīgu garnadzi apzagtās mājas īpašnieks ātri vien sadzinis rokā, jo zaglis svešās mājas datorā bija izlēmis pārbaudīt jaunumus savā sociālā tīkla Facebook lapā un pēc aiziešanas aizmirsis to aizvērt.

Minesotā kāds vīrietis pēc ierāsanās mājās atklājis, ka tā ir apzagta- viena no logu rūtim izņemta, durvis atvērtas, istabas izvandītas. Policijas ziņojumā vīrietis norādījis, ka pazudusi nauda, čeku grāmatiņa, kredītkartes, mašīnas atslēgas, iPod Shuffle, pulkstenis un drēbes. Pie datora garnadzis bija arī pārģērbies, atstājot savas slapjās drēbes, lai apmainītu tās pret mājas saimnieka drēbēm un aksesuāriem. Tomēr apzagtās mājas īpašnieks bijis vēl parsteigtāks datorā atrast atvērtu zagļa, 26 gadus vecā Nikolasa Viga, Facebook lapu. Vīrietis, protams, nekavējoties sazinājies ar policiju, lai vainīgais tiktu sodīts. "Šis ir pirmais gadījums Dakotas apgabalā, kurā aizdomās turamais zaglis atstājis atvērtu savu Facebook profilu," stāstījusi Dakotas apgabala Advokātu biroja pārstāve Monika Džensena.

Tajā pašā dienā apzagtais vīrietis atpazinis Nikolasu Vigu uz ielas pēc viņa Facebook profila bildes un nodevis viņu policijai. Vainīgajam draud ieslodzījums līdz 10 gadiem cietumā un 20 tūkstošu dolāru sods.

Svarīgākais