ASV ģenerālis brīdina - Krievija plāno izvietot spēkus pie NATO robežām

© Pixabay.com

Krievija karā Ukrainā ir cietusi lielus zaudējumus, taču Kremlim joprojām ir spēki, ar kuriem jārēķinās, sacīja NATO augstākais komandieris Eiropā, ASV ģenerālis Kristofers Kavoli, raksta “Business Insider”.

Kavoli stāsta, ka Krievijas spēku veiktās militārās operācijas un triecieni ir jāskata visu Kremļa militāro struktūru kontekstā. Pēc viņa teiktā, Krievijai joprojām ir pietiekami daudz spēku, tostarp tālas darbības aviācija, stratēģisko raķešu spēki, aizsardzības vienības un zemūdenes.

Lielākā daļa Krievijas taktiskās aviācijas spēku, pēc Kavoli domām, vēl nebija iesaistījušies karā. "Tādējādi, neskatoties uz lieliem, ievērojamiem zaudējumiem uz sauszemes, Krievijas militārajai struktūrai joprojām ir ievērojams potenciāls, tāpēc mēs to nedrīkstam aizmirst," viņš brīdina.

Turklāt ģenerālis arī ir pārliecināts, ka, lai arī Krievijas sauszemes spēki kaujās Ukrainā ir cietuši lielus zaudējumus, Maskava jau ir spērusi svarīgus soļus spēku atjaunošanai. "Armijas spēks - zemes spēks - Ukrainas teritorijā šodien ir daudz lielāks nekā kara sākumā, tāpēc Krievijas armija šajā periodā faktiski pieauga," viņš teica. Viņš arī piebilst, ka krieviem šobrīd ir problēmas ar ieroču kvalitāti un daļa viņu ekipējuma var nebūt jaunākā. Krievija plāno atjaunot šos sauszemes spēkus un pārdislocēt tos uz NATO robežām. Viņi šo plānu publisko, par to runā, tāpēc mums tas būtu jāuztver ļoti nopietni,” skaidro ģenerālis.

Krievijas parlamenta apakšpalāta ceturtdien ratificēja visaptverošo partnerattiecību līgumu ar Ziemeļkoreju - šis līgums paaugstina abu valstu militāro sadarbību jaunā līmenī, kā arī paredz, ka uzbrukuma gadījumā tās nāks viena otrai palīgā. Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns līgumu parakstīja vēl jūnijā, taču iespējams, ka tas vēl jāapstiprina Krievijas Valsts domei.

Pasaulē

Satiksmes ministrija (SM), Igaunijas Klimata ministrija un Lietuvas Transporta un sakaru ministrija sadarbībā ar Eiropas Komisijas Strukturālo reformu atbalsta ģenerāldirektorātu ("DG Reform") un ar Tehniskā atbalsta instrumenta (TSI) atbalstu veidos vienotu pieeju efektīvākai "Rail Baltica" projekta īstenošanai un dzelzceļa infrastruktūras pārvaldībai, aģentūru LETA informēja SM pārstāvji.

Svarīgākais