No slimnīcas nozog 17 dienu vecu mazuli

© Unsplash

21. oktobra vakarā, starp pulksten 23:00 un 23:30, no dzemdību nodaļas Roberta-Ballangera slimnīcā Francijā tika nolaupīts priekšlaicīgi dzimis, 17 dienas vecs mazulis. Vietējās varasiestādes paziņoja, ka izbeidz trauksmi, tomēr precizē, ka bērns joprojām nav atrasts. "Izmeklēšana turpinās," atsaucoties uz prokuratūras paziņojumu, vēsta “Le Monde”.

Otrdien arī Beļģijas policija izdeva valsts mēroga meklēšanas paziņojumu, lūdzot sabiedrību palīdzēt atrast mazuli. Paziņojumam, kas publicēts federālās policijas tīmekļa vietnē, ir pievienotas fotogrāfijas, kurās redzami bērna vecāki (aptuveni divdesmit gadus veci), kuri tiek turēti aizdomās par mazuļa nolaupīšanu.

Viņa vecāki, kopā ar nolaupīto mazuli varētu būt "devušies uz Beļģiju", agrā pēcpusdienā paziņoja prokurors Ēriks Matīss. "Svarīgais darbs, ko nekavējoties veica tiesu izmeklētāji, lika domāt, ka pāris ar mazuli Beļģijā varētu būt nokļuvuši nakts laikā", kas noveda pie "Eiropas izmeklēšanas lēmuma", paziņoja Matīss.

"Santjago, 17 dienas vecs jaundzimušais, blondiem matiem, tērpts brūnā krekliņā un biezā, baltā samta pidžamā, tika nolaupīts no Roberta-Ballangera slimnīcas dzemdību nodaļas Sēna-Saint-Denisā, 2024. gada 21. oktobrī, no plkst. 23:00 līdz 23:30," teikts oficiālajā paziņojumā.

Zīdainim, kurš ir priekšlaicīgi dzimis, nepieciešama "pastāvīga medicīniskā aprūpe", brīdina prokuratūra.

«Aizdomās turamie ir viņa vecāki, 23 gadus vecs vīrietis, ģērbies tumšos džinsos, baltā t-kreklā un melnā virsjakā, un 25 gadus veca sieviete, ģērbusies baltā džemperī, gaiši zilā bezpiedurkņu jakā un zaļos svārkos,” teikts izplatītajā paziņojumā. Viņi ir zināmi policijai un tieslietu dienestiem, norāda prokuratūra, kas gan neprecizēja, kādā kontekstā.