Kā tika izglābts zēns, kurš vienatnē 12 stundas cīnījās ar okeāna viļņiem

© Pixabay.com

Kāds glābējs Havaju salās izglābis zēnu, kas, nokrītot no kajaka un atdaloties no savas komandas, 12 stundas cīnījies ar okēna viļņiem un straumi, ziņo “CNN”.

Nolands Keaulans, kurš laboja savu kravas automašīnu vecvecāku mājā, savā tālrunī saņēma brīdinājumu par 17 gadus veca jaunieša pazušanu Honolulu piekrastē.

Keaulans, kurš jau 16 gadus ir glābējs Honolulu okeāna drošības departamentā, tajā naktī nebija darbā. Viņa sieva piezvanīja, lai pateiktu, ka pazudis viņu drauga dēls. Vīrietis, ilgi nedomājot, devās pazudušo jaunieti meklēt.

Kad Keaulans un citi glābēji devās uz okeānu, 17 gadus vecais zēns jau stundām ilgi cīnījās ar straumēm, kas viņu vilka arvien tālāk un tālāk. Zēns bija aizpeldējis prom pēc tam, kad viņa kajaks apgāzās vidusskolas treniņa laikā.

"Tas bija diezgan skarbs, viļņi bija ļoti spēcīgi, un es vienkārši nevarēju cīnīties ar straumi. Kad saule sāka rietēt un kļuva tumšāks, es sāku uztraukties,” vēlāk stāstīja zēns.

Viņš bija pazaudējis airi, un viņam bija jāpeld uz sava kajaka sāniem. Viņš kliedza pēc palīdzības, bet tuvumā esošās laivas bija pārāk tālu, lai viņu dzirdētu.

"Kādā brīdī es sapratu, ka nespēšu cīnīties ar straumi, tāpēc es vienkārši mēģināju atslābināties un saglabāt mieru," viņš piebilda. Viņš izstrādāja plānu - turpināt peldēt un, tiklīdz straume ir mazinājusies, mēģināt lēnām peldēt atpakaļ uz vietu, kur viņš pirmo reizi nokrita no kajaka.

Kad viņa komandas biedri pamanīja, ka viņš ir pazudis, viņi ap pulksten 18:30 piezvanīja glābējiem.

Ugunsdzēsības dienests nekavējoties sāka meklēšanu ar vairākām laivām un lidmašīnām un iesaistot vairāk nekā 50 darbiniekus, tostarp ASV krasta apsardzi.

Keaulanas bija viens no tiem glābējiem, kurš izmisīgi pārmeklēja okeānu, un katra nākamā stunda radīja arvien dziļāku baiļu sajūtu.

"Es sāku zaudēt cerību. Es nezināju, vai viņš joprojām turas pie sava kajaka, vai viņš ir padevies, es domāju par sliktāko scenāriju. Es biju dusmīgs uz sevi, jo domāju, ka man vajadzēja doties palīgā jau ātrāk,” sacīja Keaulans.

Ceturtdien ap pulksten 4 no rīta pēc vairāk nekā astoņu stundu ilgas meklēšanas ASV krasta apsardzes lidmašīnas apkalpe pamanīja kajaku un pusaudzi.

Viņi izvietoja signālraķeti, lai atzīmētu pozīciju, pa radio sazinājās ar tuvāko laivotāju, kas bija Keaulans, un norādīja uz zēna atrašanās vietu.

Līdz brīdim, kad viņš tika ievilkts Keaulana laivā, 17 gadus vecais jaunietis bija atradies okeānā jau gandrīz 12 stundas.

Svarīgākais