Laima Vaikule vēršas pie Krievijas iedzīvotājiem

© Pixabay.com

Dziedātāja Laima Vaikule, kura atklāti nosoda Putina režīmu, publiski uzrunāja Krievijas iedzīvotājus - māksliniece vēlreiz mēģināja atvērt krieviem acis, stāstot, kādus noziegumus Krievijas armija patiesībā veic Ukrainā, raksta “unian.net”.

Video, kas ievietots “Telegram”, Laima Vaikule pauž pārliecību, ka krievi ir pakļauti Kremļa spiedienam, kas ir gatavs darīt visu savā labā - Putins nekautrējas melot, un tauta, kas nevar adekvāti novērtēt situāciju, viņam akli tic. Dziedātāja arī uzsvēra, ka karā starp Ukrainu un Krievijas Federāciju ir vainojama tikai viena puse un Krievijas uzbrukumā nav iesaistīta neviena NATO vai ES valsts.

"Es saprotu, ka uz jums tiek izdarīts spiediens, bet vai esat kādreiz redzējuši, ka es meloju? Tas, kas notiek, nav normāli, jūs nevarat noticēt, ka uzbrukums Ukrainai ir NATO dēļ vai tāpēc, ka pretējā gadījumā ukraiņi būtu jums uzbrukuši," sacīja Vaikule.

Viņa arī prognozēja, kas krievus sagaida nākotnē, ja viņi neapstāsies, - pēc viņas teiktā, Krievijas iedzīvotāji pavisam drīz var kļūt bezjūtīgi. Par kara sekām, viņasprāt, būs jāizlemj katram, bet Krievijas iebrukums skar visu pasauli, nevis tikai divas valstis. Vaikule uzsvēra, ka tagad neviens nevar palikt “ārpus kara”.

“Ticiet man, nezaudējiet empātiju, nekļūstiet bezjūtīgi, nedomājiet, ka jebkura cīņa var beigties tikai ar vienu cilvēku, kas tiek ievainots, bet saprotiet, ka karš ir slikti, tāpēc strādāsim pie mīlestības, strādāsim pie sevis un nezaudēsim šo empātiju vienam pret otru,” mudināja dziedātāja.

Svarīgākais