Ukrainas kara 969. diena. Jaunākā informācija

© Pixabay.com

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 2024. gada 19. oktobrī. Ukraina jau trešo gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

00:10. Nekādas sarunas ar Vladimiru Putinu nav iespējamas, tādu viedokli drošības un ārpolitiskas foruma "Rīgas konference" diskusijā pauda Izraēlas Nacionālās drošības institūta vecākais pētnieks Arkādijs Milmans.

Viņš norādīja, ka sabiedrotajiem ir jāpastiprina militārais atbalsts Ukrainai, jādod daudz vairāk finansējuma un bruņojuma, ja nepieciešams, arī personāls, taču runa nav par karavīriem, bet gan par, piemēram, militārajiem tehniķiem un inženieriem.

Milmans sacīja, ka valstīm patlaban ir jāatkāpjas no nacionālajām interesēm un nacionālās aizsardzības, taču šī pakāpe vēl nav sasniegta. Pētnieks uzsvēra, ka ne Irānā, ne Ķīnā neviens negaida, kad režīma līderis Putins uzvarēs, taču šīs valstis gūst labumu no novājinošā kara.

"Mums jānodrošina Ukrainas armija ar atbalstu. Mums ir jānoiet viss ceļš, lai pierādītu ne tikai ukraiņiem, bet arī Krievijas armijai un apkārtējām valstīm, ka mēs nepieļausim, ka Ukraina krīt," teica Izraēlas Nacionālās drošības institūta vecākais pētnieks.

Svarīgākais