Pretizlūkošanas dienests brīdina: Krievija iecerējusi izraisīt haosu Lielbritānijas ielās

© Depositphotos

Lielbritānijas pretterorisma policija izmeklē, vai spridzekli pakā, kas aizdegās noliktavā pēc izkraušanas no lidmašīnas, nav ievietojuši Krievijas aģenti.

Ugunsgrēks izcēlās 22.jūlijā loģistikas uzņēmuma DHL noliktavā netālu no Birmingemas, Anglijā. Incidentā neviens cilvēks necieta. Paka, kurā atradās spridzeklis, tika nogādāta DHL noliktavā ar lidmašīnu, bet plašāka informācija par lidaparātu un tā maršrutu pagaidām nav pieejama.

Līdzīgs incidents jūlijā notika Vācijā, un izmeklētāji pēta, vai abi gadījumi nav saistīti.

Saistībā ar incidentu Lielbritānijā neviena persona nav aizturēta.

Lielbritānijas pretizlūkošanas dienesta MI5 ģenerāldirektors Kens Makalums pagājušajā nedēļā brīdināja, ka Krievija iecerējusi izraisīt haosu Lielbritānijas ielās.

Makalums sacīja, ka Lielbritānijai jārēķinās ar to, ka Krievija arī turpmāk centīsies izraisīt vardarbību Lielbritānijā. "Mēs esam pieredzējuši dedzināšanu, sabotāžu un daudz ko citu," viņš piebilda.

DHL paziņojis, ka, reaģējot uz vairāku valstu iestāžu veiktajām izmeklēšanām, uzņēmums veic pasākumus, lai "aizsargātu savu tīklu, personālu un aktīvus, kā arī klientu sūtījumus, ieviešot pastiprinātus drošības pasākumus visās Eiropas valstīs".

Svarīgākais