Bijušajam Meksikas drošības dienesta vadītājam piespriež teju 40 gadus cietumā

© Pixabay

Bijušajam Meksikas sabiedriskās drošības ministram Henaro Garsijam Lunam trešdien ASV tika piespriests vairāk nekā 38 gadu cietumsods par kukuļu ņemšanu no narkotiku karteļiem, kurus viņam bija uzdots apkarot.

56 gadus vecais Garsija Luna pērn prāvā Ņujorkā tika atzīts par vainīgu, ka ņēmis kukuļus miljoniem ASV dolāru vērtībā, par to ļaujot Sinaloas kartelim nelegāli ievest ASV daudzas tonnas kokaīna.

Apgabala tiesnesis Braiens Kogans federālās tiesas sēdē Bruklinā piesprieda Garsijam Lunam, kurš bija Meksikas sabiedriskās drošības ministrs no 2006. līdz 2012.gadam, 460 mēnešus cietumā un naudassodu divu miljonu dolāru apmērā.

Prokurori bija pieprasījuši mūža ieslodzījumu.

Soda piespriešana Henaro Garsijam Lunam šodien ir kritisks solis taisnīguma un likuma varas uzturēšanā," paziņoja ASV prokurors Breons Pīss.

"Viņam nododot sabiedrības uzticību un cilvēkus, kurus viņš bija zvērējis aizsargāt, vairāk nekā miljons kilogramu nāvējošu narkotiku tika ievests mūsu kopienās un tika izvērsta neaprakstāma vardarbība šeit un Meksikā," sacīja prokurors.

Svarīgākais