Portņikovs skaidro, kā varētu ātri pielikt punktu karam

© Pixabay.com

Žurnālists Vitālijs Portņikovs ir pārliecināts, ka uzvaras atslēga ir tūlītēja Ukrainas iestāšanās NATO, raksta “dialog.ua”.

Ne vien uzaicinājums, bet arī Ukrainas iestāšanās NATO tieši šobrīd būs labākais veids, kā izbeigt karu un sniegtu drošības garantija nākotnei, sacīja žurnālists Vitālijs Portņikovs.

Politikas apskatnieks izteica savu viedokli par Ukrainas prezidenta Volodomira Zelenska Uzvaras plānu: “Pirmais punkts, un mēs to labi zinām, ir Ukrainas uzaicināšana uz NATO. Es uzreiz teikšu - šis punkts neattiecas uz pašu Ukrainu. Tas attiecas uz mūsu partneru politisko gribu, ar kuriem mums, protams, ir jāsadarbojas, lai pārliecinātu viņus, ka tikai Ukrainas eiroatlantiskā integrācija vismaz nākotnē var pielikt punktu Krievijas un Ukrainas karam.

Pilnīgi piekrītu Ukrainas prezidentam, lai gan uzreiz teikšu, ka tas var pielikt punktu Krievijas un Ukrainas karam - nevis uzaicinājums, bet gan tieši Ukrainas uzņemšana NATO.”

Tajā pašā laikā Portņikovs atzīmēja: “Mums vispirms ar jums jāapspriež nosacījumi, kādiem būtu jāpavada katras konkrētās valsts integrācija. Uzaicinājumu Ukrainai iestāties NATO var izvirzīt NATO dalībvalstu vēstnieku sanāksme, kas atrodas šīs organizācijas galvenajā mītnē. Principā to var izdarīt bez NATO samita rīkošanas valstu un valdību vadītāju līmenī, vienkārši sanākot galvenajā mītnē un pieņemot vēstnieku lēmumu."

Svarīgākais