Traģiskā negadījumā gājis bojā grupas "One Direction" bijušais dalībnieks Liams Peins

© Pixabay

Bijušais britu un īru puišu popmūzikas grupas "One Direction" dalībnieks Liams Peins trešdien gāja bojā 31 gada vecumā, nokrītot no trešā stāva kādā Buenosairesas viesnīcā, paziņoja Argentīnas policija un ātrās palīdzības dienests.

Vēl nebija zināms, vai kritiens bijis nejaušs, vai Peins, kurš bija publiski stāstījis par savu cīņu ar alkoholismu, varēja būt iereibis.

Neilgi pēc ziņām par Peina nāvi satriektie fani pulcējās notikuma vietas tuvumā, kur strādāja mediķi.

Policijas paziņojumā bija teikts, ka "Liams Džeimss Peins, komponists un ģitārists, bijušais grupas "One Direction" loceklis, šodien miris pēc kritiena no viesnīcas trešā stāva".

Dziedātājs bija guvis "ļoti nopietnus ievainojumus, kas nebija savienojami ar dzīvību", vietējai televīzijai paziņoja pilsētas ātrās palīdzības dienesta vadītājs Alberto Kresenti, piebilstot, ka "atdzīvināšana nebija iespējama".

Ātrās palīdzības darbinieki steidzās uz viesnīcu "Casa Sur" Buenosairesas Palermo rajonā pēc telefonzvana saņemšanas plkst.17.04 (plkst.23.04 pēc Latvijas laika). Viņi ieradās septiņu minūšu laikā un "apstiprināja šī vīrieša nāvi, kurš, kā mēs vēlāk uzzinājām, bija dziedātājs", sacīja Kresenti.

Peins nokrita no 13 vai 14 metru augstuma un guva galvaskausa pamatnes lūzumu.

Policijas paziņojumā bija teikts, ka tai piezvanīts, lai ziņotu par "agresīvu vīrieti, kurš varētu būt narkotiku vai alkohola iespaidā".

Prese ziņoja, ka zvanītājs bijis viesnīcas menedžeris, kurš ziņojis par viesi "narkotiku reibumā, kurš demolē istabu". Kad policisti ieradās, viesnīcas menedžeris ziņoja par "vīrieša nāvi, kurš nolēcis no savas istabas balkona".

Laikraksts "Clarin" publicēja Peina istabas fotogrāfijas, kurās bija redzams balts pulveris uz galda blakus alumīnija folijai un šķiltavām, kā arī televizors ar salauztu ekrānu.

Grupa "One Direction" tika izveidota 2010.gadā, kad toreizējie pusaudži Peins, Nials Horans, Harijs Stailss, Luiss Tomlinsons un Zeins Maliks piedalījās britu televīzijas konkursā "The X Factor" ("X faktors").

2016. gada janvārī grupa, kuru iepriekšējā gadā bija atstājis Maliks, uz nenoteiktu laiku pārtrauca uzstāties kopā, ļaujot visiem dalībniekiem īstenot citus projektus.

Peins 2016.gadā paziņoja, ka strādā pie solo albuma. Viņa singls "Strip that Down" ierindojās trešajā vietā britu mūzikas topos un 10.vietā ASV populārāko dziesmu sarakstā.

Viņa albums "LP1" tika izlaists 2019.gada decembrī. Pērn viņš paziņoja, ka strādā pie otra solo albuma, un šī gada martā izlaida singlu.

Peins 2.oktobrī Buenosairesā bija apmeklējis bijušā grupas dalībnieka Horana koncertu.

Svarīgākais