Kāpēc laimests loterijā daudziem izrādās dzīves lielākais murgs? Laimētāju pieredzes stāsti

© Pixabay.com

Daudzi no mums sapņo par laimestu loterijā, taču vēsture ir pierādījusi, ka ne viss ir tik rožaini - lai gan daudzi loterijas uzvarētāji ir laimīgi, citi ir atklājuši, ka galvenās balvas iegūšana ir izpostījusi viņu dzīvi un padarījusi to par ļaunāko murgu, raksta “tv3.lt”.

Karls Kromptons, būdams 23 gadus vecs puisis, laimēja 10,9 miljonus mārciņu Anglijas Nacionālajā loterijā 1996. gadā.

Taču jau 2020. gadā viņa sieva Nikola, ar kuru viņam ir divi bērni, tika nofotografēta, atstājot aiz sevis 2 miljonus mārciņu vērtu māju un laulības gredzenu. "Mēs visi bijām mazliet noraizējušies par Karlu," toreiz izdevumam “The Sun” sacīja kāds anonīms draugs, piebilstot, ka miljonārs izskatās sagrauts.

Arī Mārgareta Lorija kļuva par multimiljonāri vienā naktī - 2013. gada novembrī viņa ieguva galveno balvu, gandrīz 27 miljonus mārciņu.

Līdz tam viņa bija šķīrusies un dzīvoja par 83 eiro nedēļā nelielā kotedžā Strabenā ar trīs bērniem. Viņa vispirms piezvanīja savam brālim Polam, kurš saka, ka viņa uzreiz zināja, ka tas nebūs labi. "Man viņa pateica vispirms. Mēs baidījāmies par radinieku vēlmi iegūt labumu. Es teicu ģimenei, ka tas nenāks par labu Mārgaretai. Gadu gaitā cilvēki man ir bieži teikuši - tam ir jābūt lieliski, vinnēt to visu? Bet es teiktu - esi ļoti uzmanīgs, ko vēlies, laimests gandrīz iznīcināja visu mūsu ģimeni,” viņš sacīja intervijā laikrakstam “Irish Sunday Mirror”.

Dažas nedēļas pēc laimesta saņemšanas sieviete pārtrauca kontaktus ar savu ģimeni, bet katram ģimenes loceklim un dažiem tuviem draugiem piešķir 1 miljonu sterliņu mārciņu.

“Viņa negribēja mūs savā dzīvē, bet tomēr dod mums naudu. Nav jēgas, vai ne? Bet viņa pārliecinājās, ka mums viss ir kārtībā," sacīja viņas brālis. Dažus mēnešus vēlāk viņai tika piespriests cietumsods, bet 2015. gadā viņai tika piespriests 150 stundu piespiedu darbs par uzbrukumu taksometra vadītājam reibuma stāvoklī. Vēlāk viņa baidījās, ka būs spiesta samaksāt bijušajam darbiniekam 35 000 eiro par nelikumīgu atlaišanu, jo uzzināja, ka viņš ņirgājās par viņu viņas katoļ ticības dēļ. 2019. gadā viņa sacīja, ka uzvara loterijā "nobruģēja viņai ceļu uz elli un atpakaļ", piebilstot, ka laimests viņai tikai sagādāja nepatikšanas un sabojāja dzīvi.

Tomēr sieviete deva naudu savai vietējai kopienai, sedzot izdevumus, kas saistīti ar grūtībās nonākušo iedzīvotāju un dārgo operāciju veikšanu slimiem bērniem. Viņa nomira viena. Viņas brālis Pols saka, ka laimestiem vajadzētu būt ierobežotiem.

“Ir pienācis laiks paskatīties uz balvas lielumu. Tām vajadzētu būt ierobežotām. Vienkāršs cilvēks, kurš strādā rūpnīcā vai zvanu centrā, nespēj ar to rīkoties,” sacīja vīrietis. Tomēr Apvienotās Karalistes Nacionālās loterijas operators sacīja, ka viņi ļoti nopietni uztver savu atbildību par uzvarētājiem un piedāvā atbalstu un padomus visiem lielajiem uzvarētājiem tik ilgi, cik viņi to vēlas.

Citi laimētāji - Kolins Veirs un viņa sieva Kristīna - 2011. gadā loterijā “Euromillions” laimēja satriecošus 161 miljonus mārciņu, kļūstot par lielākajiem loterijas uzvarētājiem Skotijas vēsturē. Viņi dāsni dalīja savu laimestu, ziedojot ievērojamas summas svarīgiem mērķiem un labdarības organizācijām. Kolins arī investē savā iecienītākajā futbola klubā “Partick Thistle”, pērk daudz automašīnu un nekustamo īpašumu. Pāris dalījās savā bagātībā ar draugiem un labdarības organizācijām, bet 2019. gada aprīlī pēc 38 laulības gadiem izšķīrās. Diemžēl Kolins nomira no sepses 2019. gadā. decembrī.

Cits pāris, Adrians un Džiliana Baifordi, 2012. gadā loterijā laimēja neticamus 148 miljonus mārciņu. Tomēr nepilnus divus gadus vēlāk viņi izšķīrās, kam sekoja negadījums, kurā pāris daļēji vaino stresu, ko viņiem atnesa lielais laimests.