Atklāta Krievijas Aizsardzības ministrijas afēra

© Pixabay.com

Atklājusies Krievijas Aizsardzības ministrijas blēdība - žurnālistiem izdevies noskaidrot, ka vietējie obligātā dienesta karavīri viņiem nezinot, reģistrēti kā līgumkaravīri, raksta “dialog.ua”.

Krievu iesauktie militārajā daļā Čebarkulā bez viņu ziņas tikuši reģistrēti kā līgumkaravīri. Iesauktie sūdzējās, ka saņēmuši samaksu par līguma parakstīšanu ar Krievijas Aizsardzības ministriju, lai gan neesot parakstījuši nekādus dokumentus un no piedāvājuma to darīt esot atteikušies.

Divi iesauktie no Tatarstānas Darba un sociālās aizsardzības ministrijas septembrī saņēmuši maksājumus - katrs 305 tūkstošus rubļu un vēl 400 tūkstošus par līguma parakstīšanu uz gadu, lai gan iesauktie kategoriski esot atteikušies no šāda piedāvājuma un apgalvoja, ka uz viņiem un viņu kolēģiem ticis izdarīts spiediens parakstīt līgumu, taču viņi atteikušies un neesot parakstījušies.

Šī nav pirmā reize, kad līgums ar Krievijas armiju tiek parakstīts maldināšanas vai piespiešanas dēļ, taču iepriekš tas galvenokārt attiecās uz ārzemnieku vervēšanu. Piemēram, 2024. gada septembrī kļuva zināms, ka 14 vīrieši no Ganas nokļuva Krievijas armijā darbaspēka aģenta maldināšanas dēļ - 4. augustā, no Ganas uz Krieviju caur Togo devās 14 migranti, ticot solījumiem par labi apmaksātu darbu Krievijā. Drīz pēc ierašanās viņi tika nogādāti Kostromas pilsētā, lai parakstītu, viņuprāt, darba līgumu, taču tas izrādījās līgums ar Krievijas armiju par karu ar Ukrainu.

Tāpat septembrī kļuva zināms, ka Azerbaidžānas Ārlietu ministrija nosūtīja paziņojumu Krievijas Ārlietu ministrijai saistībā ar Čečenijā aizturētajiem azerbaidžāņiem - arī viņi esot bijuši spiesti doties karā ar Ukrainu, bet 2024. gada 13. septembrī kļuva zināms, ka no Krievijas armijas tika atlaisti 45 Indijas pilsoņi, kuri bija spiesti nelikumīgi pievienoties Krievijas armijai un cīnīties frontē pret Ukrainu.

Svarīgākais