Trampa mītiņa laikā aizturēts bruņots vīrietis

© unsplash.com

ASV Kalifornijas štatā, Koačellā, netālu no republikāņu prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa priekšvēlēšanu mītiņa, aizturēts vīrietis, kura īpašumā nelegāli bijusi šautene un pielādēta pistole, svētdien pavēstīja Riversaidas apgabala šerifa birojs.

Slepenais dienests apliecināja, ka ir informēts par aizturēšanu, norādot, ka ne Tramps, nedz mītiņa apmeklētāji sestdien notikušā incidenta gaitā nav bijuši apdraudēti.

"Lai gan pagaidām nav veikta neviena federālā aizturēšana, izmeklēšana turpinās," teikts organizācijas, kuras uzdevums ir apsargāt prezidentus un prezidenta amata kandidātus, Federālā izmeklēšanas biroja un ASV prokuratūras kopīgajā paziņojumā.

Aizturētais Vems Millers vēlāk atbrīvots pret drošības naudu, bet 2. janvārī viņam jāstājas tiesas priekšā, pavēstīja šerifa birojs.

Millers ir 49 gadus vecs un dzīvo Lasvegasā Nevadas štatā.

Policisti, kas strādāja kontrolpunktā netālu no mītiņa, aizturēja Milleru, kad viņš piebrauca ar apvidus auto.

Vēlāk likumsargi Milleru ievietoja vietējā aizturēšanas centrā, apsūdzot par pielādēta šaujamieroča un lielas ietilpības magazīnas glabāšanu.

Trampa lēmums rīkot mītiņu Kalifornijā pārsteidza daudzus politikas analītiķus, jo šis štats pamatā noskaņots par labu demokrātiem.

Kaut arī diena bija karsta, mītiņš pulcēja lielu atbalstītāju skaitu.

Pasaulē

Everesta kūstošajos ledājos atrasts zābaks ar jaunā britu alpīnista Endrjū Komina Ērvina, kurš pazuda pirms 100 gadiem, pēdu. Iespējams, ka šis atradums palīdzēs atrisināt vienu no lielākajiem noslēpumiem Zemes augstākās virsotnes iekarošanas vēsturē, raksta “BBC”.

Svarīgākais